Självledarskap

Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Vart tog min flock vägen?

Lästid cirka 2 minuter
Author Image
22 februari 2022
Goda relationer på arbetsplatsen
Missa inte!

6 steg till en stark och lönsam företagskultur

Ladda ner vår populära guide kostnadsfritt genom att ange din e-postadress här.

För två år sedan, precis innan pandemin, skrev jag en blogg om hur viktiga goda relationer på våra arbetsplatser är för hur vi presterar. När jag läser den idag slås jag av hur mycket våra nära relationer till våra arbetskamrater och vänner tagit stryk under de senaste två åren. Många av oss bär på en tydlig känsla av att sakna sammanhang och vår ’flock’.

Att sakna tillhörighet är för oss som biologiska varelser helt avgörande för vårt välbefinnande och engagemang. Relationer tar tid att bygga, tillit och trygghet är viktiga komponenter och inget av det kommer snabbt och enkelt, utan måste byggas långsiktigt.

Två år har gått sedan vi ofrivilligt blev skilda från flocken på arbetsplatsen, två år av stark osäkerhet om hur vår närmaste framtid kommer se ut. Det påverkar så klart våra relationer till varandra.

Så nu när restriktioner släpper (för sista gången hoppas jag!) och vi ska försöka hitta tillbaka eller snarare framåt, då måste vi också ta våra relationer på allvar. Vi måste hitta vår flock igen, samhörigheten i hur våra relationer ser ut nu, jobba med tilliten och tryggheten. För precis lika omvälvande det var för våra relationer när vår frihet begränsades, lika omvälvande kommer det te sig när vi plötsligt är fria.

Så mitt råd för att öka organisationens förmåga att hantera relationer är detsamma. Först och främst, börja prata med varandra om era relationer och hur de påverkats. Skapa utrymme och mötesplatser som främjar riktiga samtal. Prata om hur era relationer på arbetsplatsen ska se ut framöver.

På precis samma sätt som ni arbetar med företagskulturen, arbeta med relationskulturen. Var öppna med, att alla är olika med olika erfarenheter och att det kommer att påverka vilka relationer som skapas och hur relationerna har ändrats.

Ta chansen att bygga nytt, stärk samhörigheten och gemenskapen, utöka flocken och bygg stark trygghet och tillit, för vem vet, snart kanske vi är utstötta igen!

Vill du veta mer om hur du stärker din organisations förmåga att bygga starka team med sunda relationer? Hör då av dig till oss!

Hur kan vi hjälpa till?

Behöver din organisation hjälp med företagskultur?

Med utgångspunkt i företagets vision, affärsidé samt lönsamhet hjälper vi på Stardust er till en företagskultur med tydlighet, riktning och tillhörighet. Kanske vill ni börja med en inspirationsföreläsning eller workshop?

Läs mer om vårt erbjudande kring företagskultur och boka kostnadsfri rådgivning.

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

”Endast organisationer där anställda kan briljera kommer att vara framgångsrika i en ständigt föränderlig värld. Vårt uppdrag är att göra detta möjligt, nu och för framtiden.”