Interim HR-konsult Stockholm

HR Interim – förstärk ditt team med en HR-konsult på kort eller lång sikt

Förstärk ditt HR-team med vår interimslösning. Tack vare vårt vassa nätverk av erfarna HR-konsulter kan vi stötta dig med positioner på alla nivåer. Antingen som en förstärkning under en period eller en HR-resurs på deltid.

Boka kostnadsfri rådgivning
Kontakta oss!

Söker du en HR-konsult?

Kontakta Sofie König för snabb hjälp och prisbild.
CTA - tjänstesidor

Vår tjänst HR interim passar dig som behöver ett flexibelt HR-stöd och som av olika anledningar inte vill anställa en person. Kontakta oss för snabb hjälp och prisbild!

Högkvalitativa interimslösningar med ett personligt tillvägagångssätt. Det är vad vi erbjuder på Stardust Interim. Våra erfarna HR-konsulter med bas i Stockholm har stor kompetens och erfarenhet av alla typer av HR-uppdrag och bidrar redan från första dagen.

Med vår närhet till både konsulter och kunder kan vi erbjuda snabba och flexibla tillsättningar av handplockade interimskonsulter där vi alltid prioriterar kvalitet framför kvantitet. Dessutom ser vi till att det blir bästa möjliga matchning med din organisation och företagskultur.

Genom vårt skarpa nätverk av erfarna HR-konsulter kan vi genom vår interimtjänst stötta dig här och nu. Från mindre operationella delar till mer omfattande strategiska och legala åtgärder. Din HR-chef kanske har slutat, personaladministrationen tar för mycket tid av dina ledare eller din HR-avdelning går på knäna.

Våra konsulter kan snabbt sätta sig in i din verksamhets specifika behov och kultur vilket gör onboarding-processen effektiv. Med starkt självledarskap och en förmåga att direkt tillföra värde är våra interimskonsulter redo att ‘hit the ground running’ från dag ett.

“Vikten av att leverera gör att både jag som interim HR-konsult och min kund är måna om att snabbt komma igång. Startsträckan blir därför kort och effektiv.”

Susanne A, interim HR-konsult, Stardust Friends

Erfarna HR-konsulter med bas i Stockholm

Vårt nätverk av interima HR-konsulter har huvudsakligen sin bas i Stockholm med omnejd, men tack vare att många arbetar på distans kan vi hantera uppdrag över hela landet. Vi erbjuder både operativa och strategiska HR-interimslösningar för positioner som:

”HR-as-a-service” – en HR-konsult per timme

Har din organisation enbart behov av HR-bemanning kring specifika frågor rörande exempelvis anställningsavtal, fackliga förhandlingar, lönerevision eller annat som rör medarbetarna?

Då har vi något som passar er perfekt – en kontakt du enbart hör av dig till vid behov och betalar endast för den eller de timmar som krävs. Ingen bindningstid eller fasta avgifter.

Interim HR-konsult hos Stardust

Är du HR-konsult och vill vara en del av vårt konsultnätverk, läs mer här.

Funderar du på att hyra HR? Vi ser till att du och ditt team är effektiva och besitter rätt kompetens under de perioderna ni behöver förstärkning.

Fördelar med interima HR-konsulter

En professionell resurs som löser problem

Funderar du på att hyra HR? Vi ser till att du och ditt team är effektiva och besitter rätt kompetens under de perioderna ni behöver förstärkning. Vi stöttar dig med positioner på alla nivåer, exempelvis HR-chef, HR business partner, HR-generalist, HR-specialist och rekryterare.

Utan tidsödande rekrytering

Vår HR interimtjänst ger snabb och effektiv hjälp när du behöver stöd av en HR-konsult. Din HR-chef kanske har slutat, personaladministrationen tar för mycket tid av dina ledare eller din HR-avdelning går på knäna.

Flexibel HR-kompetens per timme

Behöver du inte HR-bemanning på hel- eller deltid så kan du istället hyra en HR-konsult per timme. Kanske behöver ni specifik hjälp kring vissa frågor, som anställningsavtal, fackliga förhandlingar, lönerevision, arbetsmiljö, svåra samtal eller annat som rör medarbetarna? Då skräddarsyr vi en lösning utan bindningstid eller fasta avgifter.

Tillgång till all kompetens inom Stardust

Genom våra interima HR-konsulter får du som kund också tillgång till hela Stardust Consultings kollektiva kompetens inom HR, talent management och organisationsutveckling. Värdefull kunskap inom viktiga områden.

Boka en

kostnadsfri rådgivning

Oavsett om du behöver tackla en tillfällig arbetstopp, lösa vikariat för ordinarie HR-personal, ta in specialistkompetens eller förbättra er HR så kan HR Interim vara en riktigt bra lösning.

Vid behov av förstärkning inom HR brukar vägledning från våra konsulter vara mycket uppskattat. Här kan du boka ett 30 minuters videomöte med en av våra experter inom interim HR. En chans att förutsättningslöst få ställa frågor och höra mer om hur vi kan hjälpa dig framåt.

  • 30 minuters kostnadsfri rådgivning
  • Svar på dina frågor kring dina unika utmaningar
  • Förslag på rätt profil för dina kompetensbehov
Boka nu

Så går det till:

1

Ni börjar med att kontakta oss! Vid det tillfället behöver ni inte känna till de exakta förutsättningarna eller ha en färdig kravprofil.

2

Vårt första samtal ger oss underlag för att omgående kunna leta kandidater. Vi går igenom de viktigaste avtalsdelarna och prisspann.

3

Efter en dag eller två kan ni ha en eller två konsultprofiler som förslag som ni bestämmer om ni vill träffa för intervju.

4

Efter intervju med konsulterna bestämmer ni om ni vill gå vidare. Vi går då igenom de sista detaljerna i avtalen för signering.

5

Vi ser till rätt kompetens tillträder enligt ert önskemål. Från första samtal kan ni ha en interim HR-konsult på plats inom bara 2–6 dagar – om ni har ett akut behov.

Frågor och svar om HR interim och att anlita en HR-konsult

Hur funkar det med en interim HR-konsult?

Oavsett om du behöver tackla en tillfällig arbetstopp, vikariat för ordinarie HR-personal, ta in specialistkompetens eller förbättra er HR så är vår HR-interimtjänst för dig. Att anlita en HR-konsult genom en interimlösning är också vanligt när du ska driva större förändringar eller ett tillfälligt projekt.

Vad hjälper en interim HR-konsult till med?

En interim HR-konsult kan hjälpa er med allt från enskilda rådgivande telefonsamtal till att axla en tf HR direktörs-roll. Interimkonsulten kan agera extra händer och fötter eller sitta i ledningsgruppen. Kanske behöver ni bara ha någon som är inne 5–10 timmar i månaden? Eller så vill ni ha någon som under 1–2 månader hjälper er med lönekartläggning, förhandlingar eller policys. Vi löser det.

Var finns era interima HR-konsulter?

Våra HR-konsulter har sin bas i Stockholm med omnejd.

Vilka områden kan era HR-konsulter hjälpa oss med?

Våra interimkonsulter inom HR har erfarenhet av bland annat:

Arbetsmiljö
Arbetsrätt
Assessment
Avveckling
Digitalisering och people analytics
EVP/Employer Branding
Facklig förhandling
Förändringsledning/change management
HR-kommunikation
HR-processutveckling
HR-strategi
In-house rekrytering/in-house search
Kompetenskartläggning
Kultur
Learning & development
Ledarskap
Ledarutveckling
LMS
Lönekartläggning
Lönerevision
Omorganisering och nedskärningar/uppsägningar
Out-placement
Rekrytering/talent acquisition
Successionsplanering

Vad kostar det att ha en interim HR-konsult?

Ett timpris på en interim HR-konsult kan variera beroende på komplexitet, längd och omfattning på uppdrag samt kompetens- och erfarenhetskrav. Kostnaden landar vanligtvis på mellan 1300–1900 kr i timmen.

Interim HR-konsult på heltid eller deltid?

Många företag anlitar en HR-konsult på heltid. En del kunder väljer att enbart ha våra interimkonsulter inne på 20–60 %. Trots det kan den output som skapas likställas med mycket mer – en stor fördel av att arbeta med oerhört erfarna och kompetenta HR-konsulter.

Hur går det till att anlita en interim HR-konsult?

Ni börjar med att kontakta oss! Vid det tillfället behöver ni inte känna till de exakta förutsättningarna eller ha en färdig kravprofil. Vårt första samtal blir tillräckligt utforskande och informativt för att vi omgående kan börja leta aktuella kandidater. Här går vi även igenom de viktigaste delarna gällande generella avtalsvillkor och uppskattat prisspann.

Efter en dag eller två kan ni ha en eller två konsultprofiler som förslag i mejlen som ni bestämmer om ni vill träffa för intervju.

Efter intervju bestämmer ni om ni vill gå vidare. Vi går då igenom de sista detaljerna i avtalen för signering.

Från första samtal kan ni ha en interim HR-konsult på plats inom bara 2–6 dagar, om ni har ett akut behov.

Hyr en interim HR-konsult i Stockholm

Våra kunder.

Krävande kunder gör oss till bättre konsulter! Vi är så stolta att få bidra med inspiration och handlingskraft i de organisationer vi hjälper att navigera i en alltmer komplex och snabbrörlig värld.
Läs mer
"Alltid ett välgrundat utifrånperspektiv"
Vi har under året utvecklat flera olika delar i vår verksamhet, bland annat affärsplanering, arbetssätt och organisation. Stardust har spelat en viktig roll i det arbetet, både som processledare och bollplank. Alltid med ett klokt och välgrundat utifrånperspektiv.
Johanna Skogestig
VD, Vasakronan
"Värdefull rådgivare med massor av värme"
Stardust har under många år varit en värdefull rådgivare både för oss och flera av de bolag där vi är ägarpartner – allt ifrån generella frågor kring Talent Management ner till utformandet av vår egen värdegrund och strategi. Alltid inspirerande och professionella med massor av värme!
Ragnar Söderberg
Grundare och styrelseordförande, Sobro
"Expertis och energi"
Stardust har med sin expertis och energi hjälpt oss att vidareutveckla och tydliggöra vår unika företagskultur. Att kulturen och våra värderingar genomsyrar hela organisationen är en grundförutsättning för vår affär och framtida tillväxt.
Anna Jerndorf
Advokat och partner, TM & Partners Advokatfirma
"Utmanar oss alltid att fortsätta utvecklas"
Stardust har hjälpt oss etablera och stärka ett framgångsrikt ledarskap i hela organisationen. Med en gedigen kunskap och nyfikenhet arbetar de nära vår affär och utmanar oss i att alltid fortsätta utvecklas.
Klas Wahlström
HR direktör, Alligo AB
"Hjälpt oss stärka vår konkurrenskraft"
Stardust har tagit fram ett program som på ett unikt sätt utvecklar våra dotterbolags-VD:ar till att effektivare och bättre leda våra verksamheter in i framtiden. Ett viktigt initiativ i att stärka vår långsiktiga konkurrenskraft och bidra till framgång.
Henrik Hjalmarsson
VD och koncernchef, Inwido
"Key success factor"
Stardust’s great understanding and adaptation to company culture have been a key success factor to design our on-boarding and development program for managers.
Emmanuel Dunat
Managing Director, Vinci Energies Sweden
"Jag vet ingen bättre att vända sig till"
Genomtänkt, proaktiv och långsiktig Talent Management är en nyckelfråga för företag idag och jag vet ingen bättre att vända sig till för att få hjälp med detta än Stardust Consulting.
Christian Sievert
VD, AB Max Sievert
"Stardust har varit centrala i vår tillväxtresa"
Stardust har varit centrala i vår tillväxtresa. Deras styrka är förmågan att kartlägga Talent Management och sedan knyta ihop säcken i en tydlig strategi och förmåga att hjälpa till med implementeringen.
Bengt Johansson
Fd VD, Forsen

“Våra tjänster är anpassade för att ge organisationer handlingskraft i en ny tid där exempelvis tillit och självledarskap värderas högre än hierarkier och kontroll.”