Hur kan vi hjälpa till?

Interim HR-konsult
HR-kompetens på kort och lång sikt.

Vi hjälper dig här och nu

Kontakta Sofie König på tel +46 70 515 49 83, via formuläret eller på mail så berättar hon hur vi kan hjälpa dig genom en HR interimlösning.

Genom vårt skarpa nätverk av erfarna HR-konsulter kan vi genom vår interimtjänst stötta dig här och nu. Från mindre operationella delar till mer omfattande strategiska och legala åtgärder. Kontakta oss för snabb hjälp och prisbild!

Vår HR interimtjänst passar organisationer som behöver stöd av en HR-konsult på kort eller lång sikt, men som av olika anledningar inte vill anställa en person. Din HR-chef kanske har slutat, personaladministrationen tar för mycket tid av dina ledare eller din HR-avdelning går på knäna.

Vårt nätverk av erfarna HR-konsulter avlastar din verksamhet här och nu och ger dig tillfälliga att hyra HR-personal – extra ”händer och fötter” som ser till att du och ditt team är effektiva och besitter rätt kompetens.

Genom våra interim HR-konsulter får du som kund också tillgång till hela Stardust Consultings kollektiva kompetens inom HR, talent management och organisationsutveckling. 

Interim HR-konsult
Daniel Aglöv

Vi hjälper dig här och nu

Kontakta Sofie König på tel +46 70 515 49 83, via formuläret eller på mail så berättar hon hur vi kan hjälpa dig genom en HR interimlösning.

Vikten av att leverera gör att både jag som HR-konsult och min kund är måna om att snabbt komma igång. Startsträckan blir därför kort och effektiv.

Susanne A, interim HR-konsult, Stardust Friends

Operativa och strategiska HR-konsulter med bas i Stockholm

Våra HR-konsulter har stor erfarenhet av både operativa och strategiska insatser och bidrar redan från första dagen. Tack vare vårt vassa nätverk av interimkonsulter kan vi leverera HR-interimslösningar som bemannar positioner såsom:

Vanliga frågor (FAQ) om HR interim och att anlita en HR-konsult

Hur funkar det med en interim HR-konsult?

Oavsett om du behöver tackla en tillfällig arbetstopp, vikariat för ordinarie HR-personal, ta in specialistkompetens eller förbättra er HR så är vår HR-interimtjänst för dig. Att anlita en HR-konsult genom en interimlösning är också vanligt när du ska driva en större förändringar eller ett tillfälligt projekt. Oavsett anledning så vägleder vi dig i beslutet och mot dina mål!

En interim HR-konsult kan hjälpa er med allt från enskilda rådgivande telefonsamtal till en tf HR direktörs-roll. Interimkonsulten kan agera extra händer och fötter eller sitta i ledningsgruppen. Ni kanske bara behöver ha någon som är inne 5–10 timmar i månaden som ni gör avrop på? Eller så vill ni ha någon som under 1–2 månader hjälper er med lönekartläggning, förhandlingar eller policys.

Vilka områden kan era HR-konsulter hjälpa oss med?

Våra interimkonsulter har erfarenhet av bland annat:

 • Arbetsmiljö
 • Arbetsrätt
 • Assessment
 • Avveckling
 • Digitalisering och people analytics
 • EVP/Employer Branding
 • Facklig förhandling
 • Förändringsledning/change management
 • HR-kommunikation
 • HR-processutveckling
 • HR-strategi
 • In-house rekrytering/in-house search
 • Kompetenskartläggning
 • Kultur
 • Learning & development
 • Ledarskap
 • Ledarutveckling
 • LMS
 • Lönekartläggning
 • Lönerevision
 • Omorganisering och nedskärningar/uppsägningar
 • Out-placement
 • Rekrytering/talent acquisition
 • Successionsplanering
Vad kostar det att ha en interim HR-konsult?

Ett timpris på en HR-konsult kan variera beroende på till exempel komplexitet, längd och omfattning på uppdrag samt  kompetens- och erfarenhetskrav.

Vi brukar säga att om du budgeterar för mellan 1 000–1 600 kr i timmen för en motsvarande HR-chef med bred kompetens ska det inte komma några kostnadsöverraskningar. Däremot kan man absolut hitta en profil och ett samarbete där man ligger på mellan 700–900 kr i timmen.

En del kunder väljer att enbart ha våra interimkonsulter inne på 20–60%. Trots det kan den output som skapas likställas med mycket mer – en stor fördel av att arbete med oerhört erfarna och kompetenta HR-konsulter.

Som HR-interimkonsult är just min kompetens efterfrågad under en begränsad tid med ett tydligt uppdrag. Det gör att jag vill lägga 100% hela vägen och kan tillföra ny energi till organisationen. Det ger utveckling för både kunden och mig själv.

Mia F, interim HR-konsult, Stardust Friends

Hur går det till att anlita en HR-konsult?

Ni börjar med att kontakta oss! Vid det tillfället behöver ni inte känna till de exakta förutsättningarna eller ha en färdig kravprofil. Vårt första samtal blir tillräckligt utforskande och informativt för att vi omgående kan börja leta aktuella kandidater. Här går vi även igenom de viktigaste delarna gällande generella avtalsvillkor och uppskattat prisspann.

Efter en dag eller två kan ni ha en eller två konsultprofiler på mail som ni bestämmer om ni vill träffa för intervju.

Efter intervju bestämmer ni om ni vill gå vidare. Vi går då igenom de sista detaljerna i avtalen för signering.

Från första samtal kan ni ha en HR-konsult på plats inom bara 2–6 dagar, om det är så att ni har ett akut behov.

”HR-as-a-service” – HR-kompetens per timma

Kanske är det så att din organisationen inte är så stor att ni behöver HR-bemanning på hel- eller deltid. Ni kanske enbart har några specifika frågor rörande anställningsavtal, fackliga förhandlingar, lönerevision, arbetsmiljö, svåra samtal eller annat som rör medarbetarna.

Då har vi något som passar er perfekt – en kontakt du enbart hör av dig till vid behov och betalar endast för den eller de timmar som krävs. Ingen bindningstid eller fasta avgifter. För vissa är det viktigt att alltid ha kontakt med samma HR-proffs, för andra spelar det ingen roll. Oavsett så kan vi hjälpa dig.

Hör av dig till oss för att veta mer och komma igång inom bara någon dag eller två.

Interim HR-konsult hos Stardust

Är du HR-konsult och vill vara en del av vårt konsultnätverk, läs mer här.

Som HR-interimkonsult har jag en bred erfarenhet från olika företagskulturer och perspektiv. Det gör att jag snabbt får överblick över en organisations verksamhetsbehov och direkt kan addera värde för att förverkliga företagsmål utifrån ett people-perspektiv.

Jeanette H, interim HR-konsult, Stardust Friends

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest