“Stöd till människor i kris är viktigare än någonsin”

Lästid cirka 2 minuter
Pro bono-projekt

Talent management i framtidens organisationer

Ladda ner vår populära guide kostnadsfritt.

Sällan har ett pro bono-uppdrag känts mer rätt och relevant. Stardusts årliga pro bono-satsning, där vi kostnadsfritt hjälper en organisation med organisationsutveckling och search, är Mind. En stor ära och spännande utmaning.

Mind driver bland annat Självmordslinjen och har, dessvärre, behov av att växa snabbt. Organisationen arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv.

Deras verksamhetsidé är att förebygga psykisk ohälsa genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och bilda opinion. Det är en ideell förening som ägs av medlemmarna.

Karin Shulz, MindHallå där Karin Schulz, generalsekreterare på Mind, berätta varför er organisation är så viktig i dessa orostider.

– Minds verksamhet, som handlar om att ge medmänskligt stöd till människor i kris och ensamhet, är viktigare än någonsin när många är isolerade och upplever otrygghet. Vi kan genom våra samtal ge hopp och tröst när tillvaron känns osäker. Som en ideell aktör har vi också en viktig roll när det gäller att vara en röst för de med psykiska besvär och sjukdomar i olika dialoger med beslutsfattare så att de får det stöd de behöver.

Kan du berätta kort om samarbetet med Stardust?

– Samarbetet med Stardust kom fantastiskt lägligt. Vi växer kraftigt och behöver ta nästa kliv i organisationens utveckling. Det känns väldigt skönt att ha Stardust i ryggen när vi ska rekrytera nyckelfunktioner och etablera en ny ledningsstruktur.

Vilka är dina största utmaningar ur ett Talent Management-perspektiv?

– Att erbjuda marknadsmässiga löner är alltid en utmaning om man vill attrahera individer som inte kommer från den ideella sektorn. Det är också en utmaning att tillföra digital kompetens, som vi verkligen saknar och behöver, när man inte vet vilken kompetens man behöver om man inte själv har den.

Inledningsvis har Stardust satt igång rekrytering av några mycket intressanta roller till Mind, bland annat en chef för kunskap och påverkansarbete samt engegemangschef.

Du eller ditt företag kan själva stödja Mind i deras arbete genom gåvor, samarbeten eller volontärarbete – det behövs massor! Swisha valfritt belopp till 9008533 eller besök Minds hemsida för mer info.

Vi på Stardust ser verkligen fram emot att vara med och bidra när Mind tar nästa kliv i organisationens utveckling.

Hur kan vi hjälpa till?

Behöver din organisation ställa om för att möta framtiden?

Att framtidssäkra din organisation för en snabbföränderlig värld kräver insikter och relevanta åtgärder. Vi på Stardust levererar analys och de skräddarsydda förflyttningar som behövs.

Läs mer om vårt erbjudande kring organisationsutveckling och framtidens organisationer och boka kostnadsfri rådgivning.

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!
Om du inte ser formuläret kan det bero på att du har en ad-blocker aktiverat.
Testa då att avaktivera den.

“Våra gamla typer av organisationer, det vi på Stardust kallar Napoleonorganisationer, har spelat ut sin roll.”