Hur kan vi hjälpa till?
Pro bono-projekt

”Stöd till människor i kris är viktigare än någonsin”

av Daniel Aglöv

2020-04-14

Sällan har ett pro bono-uppdrag känts mer rätt och relevant. Stardusts årliga pro bono-satsning, där vi kostnadsfritt hjälper en organisation med organisationsutveckling och search, är Mind. En stor ära och spännande utmaning.

Mind driver bland annat Självmordslinjen och har, dessvärre, behov av att växa snabbt. Organisationen arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv.

Deras verksamhetsidé är att förebygga psykisk ohälsa genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och bilda opinion. Det är en ideell förening som ägs av medlemmarna.

Karin Shulz, MindHallå där Karin Schulz, generalsekreterare på Mind, berätta varför er organisation är så viktig i dessa orostider.

– Minds verksamhet, som handlar om att ge medmänskligt stöd till människor i kris och ensamhet, är viktigare än någonsin när många är isolerade och upplever otrygghet. Vi kan genom våra samtal ge hopp och tröst när tillvaron känns osäker. Som en ideell aktör har vi också en viktig roll när det gäller att vara en röst för de med psykiska besvär och sjukdomar i olika dialoger med beslutsfattare så att de får det stöd de behöver.

Kan du berätta kort om samarbetet med Stardust?

– Samarbetet med Stardust kom fantastiskt lägligt. Vi växer kraftigt och behöver ta nästa kliv i organisationens utveckling. Det känns väldigt skönt att ha Stardust i ryggen när vi ska rekrytera nyckelfunktioner och etablera en ny ledningsstruktur.

Vilka är dina största utmaningar ur ett Talent Management-perspektiv?

– Att erbjuda marknadsmässiga löner är alltid en utmaning om man vill attrahera individer som inte kommer från den ideella sektorn. Det är också en utmaning att tillföra digital kompetens, som vi verkligen saknar och behöver, när man inte vet vilken kompetens man behöver om man inte själv har den.

Inledningsvis har Stardust satt igång rekrytering av några mycket intressanta roller till Mind, bland annat en chef för kunskap och påverkansarbete samt engegemangschef.

Du eller ditt företag kan själva stödja Mind i deras arbete genom gåvor, samarbeten eller volontärarbete – det behövs massor! Swisha valfritt belopp till 9008533 eller besök Minds hemsida för mer info.

Vi på Stardust ser verkligen fram emot att vara med och bidra när Mind tar nästa kliv i organisationens utveckling.

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest