Självledarskap

Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Blir din nästa chef en robot?

Lästid cirka 1 minut
Missa inte!

Talent management i framtidens organisationer

Ladda ner vår populära guide kostnadsfritt genom att ange din e-postadress här.

Jag har med stort intresse följt debatten kring den framtida automatiseringen av våra jobb. Siffrorna pekar på att 50% av de jobb som finns idag inom några decennier kommer att kunna ersättas av robotar och artificiell intelligens.

Man häpnar. Det väcker så många frågor kring hur framtidens arbetsmarknad och samhälle kommer att se ut. Och ännu fler om det faktiskt alls kommer att fungera.

Men vissa jobb har ju känts omöjliga att ersätta, till exempel chefsrollen. Tills nu. I Harvard Business Review skriver Devin Fidler om hur hans organisation har konstruerat en “iCEO”, ett virtuellt ledningssystem som automatiserar komplexa problemlösningsuppgifter genom att dela upp dem i mindre, lösbara enheter. De blev själva överraskade över hur framgångsrikt deras mjukvara kunde lösa den första uppgiften den fick. Och på tre dagar istället för en månad. Läs hela den fascinerande artikeln här.

Många replikerar snabbt att datorer åtminstone aldrig kommer bli kreativa. Men det finns redan artificiell intelligens som skriver egen musik, målar, eller till och med skriver egen mjukvara. Tidningen Wired lät i dagarna berätta att en dator hade tagit fram en helt ny vetenskaplig teori (inom biologi), helt utan en människas inblandning.

Vem vet var det här slutar? Kanske med att du snart får en robot som chef.

Hur kan vi hjälpa till?

Behöver din organisation ställa om för att möta framtiden?

Att framtidssäkra din organisation för en snabbföränderlig värld kräver insikter och relevanta åtgärder. Vi på Stardust levererar analys och de skräddarsydda förflyttningar som behövs.

Läs mer om vårt erbjudande kring organisationsutveckling och framtidens organisationer och boka kostnadsfri rådgivning.

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

”Våra gamla typer av organisationer, det vi på Stardust kallar Napoleonorganisationer, har spelat ut sin roll.”