Hur kan vi hjälpa till?
Målstyrning

Konkretisera företagets strategi med bättre målstyrning

av Henrik Martin

2011-10-20

Om man inte lägger ner tillräckligt med resurser på att säkerställa att medarbetarna, och då speciellt initiativrika talanger, har rätt mål att jobba mot finns en risk att de sätter sina egna . Saker kommer kanske att göras ”rätt” men görs ”rätt saker”?

Forskning visar (Rodgers and J E Hunter, Bersin & Associates Fact Book 2010) att företag som lägger ner resurser på att sätta mål som på ett logiskt sätt kaskaderar från toppen och ner i organisationen kan öka produktiviteten med upp till 57 %!

Mål som hänger ihop skapar mening och en känsla av att en viktig del av något större hos medarbetarna. De förstår vart företaget är på väg och hur den egna insatsen och de egna målen bidrar till helheten.

Det finns en oerhört stor potential i att jobba med mer målstyrning för att säkerställa att hela organisationen går i takt mot samma mål.

Nu förtiden finns det också bra stödsystem på marknaden, de flesta från USA, som underlättar målsättningsprocessen. Enkla fristående moduler eller hela system som går att koppla till det egna HR systemet och där både chefer och medarbetare kan jobba interaktivt med målsättningar som hänger ihop i logiska kedjor. Jätteenkelt faktiskt.

Hur hänger dina mål ihop med företagets övergripande mål? Och hur motiverande är de för dig?

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest