Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Konkretisera företagets strategi med bättre målstyrning

Lästid cirka 2 minuter
Målstyrning

Om man inte lägger ner tillräckligt med resurser på att säkerställa att medarbetarna, och då speciellt initiativrika talanger, har rätt mål att jobba mot finns en risk att de sätter sina egna . Saker kommer kanske att göras ”rätt” men görs ”rätt saker”?

Forskning visar (Rodgers and J E Hunter, Bersin & Associates Fact Book 2010) att företag som lägger ner resurser på att sätta mål som på ett logiskt sätt kaskaderar från toppen och ner i organisationen kan öka produktiviteten med upp till 57 %!

Mål som hänger ihop skapar mening och en känsla av att en viktig del av något större hos medarbetarna. De förstår vart företaget är på väg och hur den egna insatsen och de egna målen bidrar till helheten.

Det finns en oerhört stor potential i att jobba med mer målstyrning för att säkerställa att hela organisationen går i takt mot samma mål.

Nu förtiden finns det också bra stödsystem på marknaden, de flesta från USA, som underlättar målsättningsprocessen. Enkla fristående moduler eller hela system som går att koppla till det egna HR systemet och där både chefer och medarbetare kan jobba interaktivt med målsättningar som hänger ihop i logiska kedjor. Jätteenkelt faktiskt.

Hur hänger dina mål ihop med företagets övergripande mål? Och hur motiverande är de för dig?

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

”Endast organisationer där anställda kan briljera kommer att vara framgångsrika i en ständigt föränderlig värld. Vårt uppdrag är att göra detta möjligt, nu och för framtiden.”