Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

3 tips för att hantera oväntade situationer

Lästid cirka 2 minuter
Hantera oväntade situationer
Missa inte!

Självledarskap – så funkar det

Ladda ner vår populära guide kostnadsfritt genom att ange din e-postadress här.

Jag har förmånen att vid sidan av mitt arbete på Stardust Consulting driva en yogastudio tillsammans med några vänner. I januari 2020 tog vi steget och skrev på ett hyreskontrakt för en egen lokal. Glädjen och framtidstron var stor. Vi målade och fixade, sålde terminskort och gjorde upp planer. Vad som hände sen vet vi alla – världen stannade när corona slog till.

Där stod vi med vår fina lokal som fortfarande luktade målarfärg, kunder som köpt terminskort och en framtidstro som ordentligt naggades i kanterna. Men snabbt etablerades en beslutsamhet och vårt mantra blev Andas, Acceptera och Anpassa.

Vi stängde i två veckor för att tillsammans stanna upp och fundera hur vi på bästa sätt ska lösa situationen varpå vi snabbt kom igång med flera varianter av yogapass, alla smittsäkra och målgruppsanpassade. Några pass hade vi utomhus, andra pass i mycket små grupper inomhus och vissa sände vi online.

Hela tiden fick vi anpassa verksamheten efter nya förhållanden såsom FHMs rekommendationer, väder och vind, kundernas önskemål med mera. Varje vecka var det något nytt.

Ju längre tiden gick desto mer anpassningsbara blev vi. En stor del av den förmågan kom just från vårt gemensamma synsätt: Andas, Acceptera och Anpassa.

Så mitt tips till alla som nu kommer tillbaka från en, förhoppningsvis, skön ledighet och ska ta tag i all den osäkerhet som vi lever och verkar i är:

  1. Andas. Glöm inte bort att stanna upp, ta några djupa andetag, få ner stressnivån och öka förmågan till att ta rationella beslut
  2. Acceptera. Det finns mycket vi inte kan påverka, acceptera det och lägg fokus på det ni kan påverka.
  3. Anpassa. Testa, utvärdera, gör om och lär. Grunden till anpassning ligger i att man faktiskt gör, inte bara pratar. Det går alltid att justera och göra om, låt inte bara tiden gå.

Lycka till och hör av er om ni vill veta mer om hur ni kan anpassa er organisation till rådande verklighet.

Hur kan vi hjälpa till?

Behöver din organisation hjälp med ledarskapsutveckling eller självledarskap?

Vi på Stardust skräddarsyr ledarutvecklingsprogram på alla nivåer och självledarskap är ett av flera perspektiv i den ledarskapsutveckling vi erbjuder företag och organisationer.

Läs mer om vårt erbjudande kring ledarskapsutveckling och självledarskap och boka kostnadsfri rådgivning.

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

“Våra gamla typer av organisationer, det vi på Stardust kallar Napoleonorganisationer, har spelat ut sin roll.”