Självledarskap

Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Har du en svaghet som är din “superpower”? Eller tvärtom?

Lästid cirka 2 minuter
Superpower
Missa inte!

Självledarskap – så funkar det

Ladda ner vår populära guide kostnadsfritt genom att ange din e-postadress här.

Den senaste tiden har jag gått omkring och funderat lite på vad som är en styrka och vad som är en svaghet. Det faller sig naturligt att fundera på för oss som sysslar med Talent Management, bl.a. När vi utforskar “vad är talang?”. En insikt jag har kommit till är att styrkor och svagheter inte är så enkelt som det verkar. 

Ett aktuellt exempel är personer med Asperger. Diagnosen klassas som en funktionsnedsättning, och ändå kallar Greta Thunberg det sin “superpower”. Hur går det ihop?

Häromdagen hade jag en diskussion med en kompis som inte kan se filmer som är våldsamma eller alltför emotionella. Hon lever helt enkelt sig in alltför mycket i karaktärerna, och blir alltför berörd. Att inte kunna se 80% av Netflixutbudet tänker jag är en fruktansvärd begränsning i livet (nåja…). Men samtidigt är hon en oerhört framgångsrik och prisbelönt VD. Kan det vara så att hennes hyperkänslighet är hennes “superpower” som gör att hon blir en väldigt empatisk ledare? (eller är det kanske för att hon inte lägger tid på Netflix som hon lyckas så bra? 🙂

Sen finns ju den andra sidan av myntet. Mina kollegor på Stardust Search har lärt mig att när de kartlägger kandidater så är det förstås viktigt att förstå deras styrkor, men det är ännu viktigare att förstå vad som händer när kandidaten överanvänder de styrkorna. Alla styrkor är alltså en potentiell svaghet om de används på fel sätt. Så vad är då egentligen en styrka och vad är en svaghet?

Du kan ju fundera på om du har några “superpowers” sprungna ur sådant andra skulle kalla för en svaghet? 

Vill du veta om du överanvänder dina styrkor behöver du förmodligen fråga dina kollegor.

Hur kan vi hjälpa till?

Behöver din organisation hjälp med ledarskapsutveckling eller självledarskap?

Vi på Stardust skräddarsyr ledarutvecklingsprogram på alla nivåer och självledarskap är ett av flera perspektiv i den ledarskapsutveckling vi erbjuder företag och organisationer.

Läs mer om vårt erbjudande kring ledarskapsutveckling och självledarskap och boka kostnadsfri rådgivning.

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!
Om du inte ser formuläret kan det bero på att du har en ad-blocker aktiverat.
Testa då att avaktivera den.

“Våra gamla typer av organisationer, det vi på Stardust kallar Napoleonorganisationer, har spelat ut sin roll.”