Självledarskap

Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Det digitala är det nya normala

Lästid cirka 3 minuter
Det digitala är det nya normala
Missa inte!

Teamutveckling – så utvecklar du effektiva team

Ladda ner vår populära guide kostnadsfritt genom att ange din e-postadress här.

Vi är många som numera jobbar hemifrån och de flesta har nog läst och tagit till sig av tips och idéer som under de senaste veckorna har svämmat över i media om hur man bäst arbetar på distans och hur man bibehåller fokus och framdrift i arbetet. Det är intressant och glädjande att se vad anpassningsbara vi människor är när vi verkligen måste och vilken handlingskraft det finns inom våra organisationer, trots oroligheter som sjukdom, brist på vårdplatser och osäker ekonomi.

Allt fler väljer att ställa om istället för att ställa in. Med hjälp av smarta digitala verktyg hittar vi istället nya kreativa sätt att arbeta och lösa problem på. Videomöten blir i dagsläget det bästa sättet att engagera, då det tillåter interaktion och förmedlar känslor bättre än vanliga telefonkonferenser.

Vi på Stardust har satt ihop de tjänster och erfarenheter som vi tror kan göra bäst nytta för din organisation, din ledningsgrupp samt dina team och medarbetare under det rådande läget.

Det vi får möjlighet att testa på riktigt i dessa tider är vår tillit som är grunden för att ta ansvar. Och omvänt vet vi att det är ansvarstagande i sin tur som skapar tillit. Med tillit till varandras anpassningsförmåga och kompetens har vi stor möjlighet att skapa de innovativa och dynamiska organisationer som vår oförutsägbara värld verkligen behöver. För väldigt många organisationer kommer vårt sätt att arbeta, samarbeta och lösa problem skilja sig åt före och efter corona. Det här tror jag kommer bli det nya normala:

  1. De digitala mötena blir standard – medarbetarna på distans blir inte det näst bästa, utan det normala. Om flera personer kan delta på samma plats är det givetvis ett möjligt sätt att hålla möten, men inte det primära.
  2. Vi kommer ha mer engagerande möten med bättre informationsspridning och bättre överblick på våra projekt och vad våra kollegor arbetar med för tillfället. Digitala möten ställer högre krav på förberedelse och att alla får komma till tals. Ännu viktigare att mål och förväntningar på mötet tydliggörs liksom att varje möte avslutas med att alla gör en utcheckning.
  3. Vi kommer avsätta tid till det sociala även digitalt. De som har tid loggar in en kvart innan det faktiska mötet börjar för lite mer personligt småprat eller för att diskutera andra ärenden. Detta skapar tid för de viktiga sociala mötena och för vardagligt småprat som är väldigt viktigt när man inte jobbar på samma plats.

Vad tror du kommer bli det nya normala i sättet att samarbeta och lösa problem?

Hur kan vi hjälpa till?

Behöver din organisation hjälp med teamutveckling?

Vi på Stardust hjälper er skapa vinnande team och få dem på plats, i ledningsgrupper eller andra delar av organisationen.

Läs mer om vårt erbjudande kring teamutveckling och boka kostnadsfri rådgivning.

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

“Endast organisationer där anställda kan briljera kommer att vara framgångsrika i en ständigt föränderlig värld. Vårt uppdrag är att göra detta möjligt, nu och för framtiden.”