Självledarskap

Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Ny ledarskapsmodul med fokus på hälsosamt ledarskap

Lästid cirka 2 minuter
Hälsosamt ledarskap
Missa inte!

Självledarskap – så funkar det

Ladda ner vår populära guide kostnadsfritt genom att ange din e-postadress här.

Ledarskap idag är något helt annat än för bara 10 år sedan. Ett modernt ledarskap handlar om anpassning efter organisation, situation och människa. En förståelse för varje unik medarbetares situation är ledarens uppgift och fokus ligger på att försöka underlätta för individen och teamet för att de ska kunna göra sitt jobb. En modern ledare måste ha öppet sinne för nya idéer och kunna anpassa sig efter främmande situationer.

Förr handlade ledarskap om att ha kunskaps- och informations övertag, skapa effektivitet och struktur, kontrollera och följa upp. Modernt ledarskap kräver helt andra kompetenser såsom att identifiera och utveckla talanger, främja innovation, coacha medarbetare, kommunicera en tydlig vision. Det vi förr lite föraktfullt kallade ’mjuka värden’ är nu de viktigaste kompetenserna hos en ledare.

Att vara ledare idag handlar nästan uteslutande om att interagera med människor. I varje given stund behöver du som ledare vara fokuserad och närvarande för att kunna möta medarbetare och förstå deras unika situation och behov. Att vara fokuserad och närvarande är utmanande när kalendern svämmar över av möten, all administration läggs ut på cheferna i ivern att kostnadsbespara och livet runt omkring med barn, familj och aktiviteter snurrar snabbare och snabbare.

Hur gör man då för att kunna vara fokuserad och närvarande i varje given situation? Det är vad vi kallar Hälsosamt Ledarskap.

Hälsosamt Ledarskap syftar till att ge dig fördjupad kunskap om dig själv och vad du behöver för att kunna vara fokuserad och närvarande i ditt ledarskap. Du får lära dig tekniker för att återta kontrollen genom ökad självkännedom, andningsövningar och fysiska övningar.

Hälsosamt ledarskap handlar om 8 kompetenser för hållbar hälsa:

  • Fysik – fysisk styrka och funktion ger balans
  • Andning – ta kontroll över ditt beteende och hantera stressiga situationer
  • Mindset – mental styrka ger perspektiv och kraft
  • Mindfulness – fokus, att vara här och nu
  • Avslappning – återhämtning för ökad koncentration
  • Ro & Tillit – förstå vad du behöver för din hälsa
  • Förhållningssätt till sig själv – du är den viktigaste personen
  • Förhållningssätt till andra – vad är mitt ansvar och vad är andras ansvar?

Om du och din organisation vill ha ett Hälsosamt Ledarskap eller bara vill veta mer om hur vi kan hjälpa er att skapa ett mer närvarande och fokuserat ledarskap, kontakta då maria.orling@stardustconsulting.se

Hur kan vi hjälpa till?

Behöver din organisation hjälp med ledarskapsutveckling eller självledarskap?

Vi på Stardust skräddarsyr ledarutvecklingsprogram på alla nivåer och självledarskap är ett av flera perspektiv i den ledarskapsutveckling vi erbjuder företag och organisationer.

Läs mer om vårt erbjudande kring ledarskapsutveckling och självledarskap och boka kostnadsfri rådgivning.

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

“Våra gamla typer av organisationer, det vi på Stardust kallar Napoleonorganisationer, har spelat ut sin roll.”