Hur kan vi hjälpa till?

Interim
HR-kompetens och genomförandekraft på kort och lång sikt.

Pressen och belastningen på många HR-avdelningar är ibland hög. Genom vårt fantastiska nätverk av erfarna HR-konsulter kan vi avlasta dig här och nu. Från mindre operationella delar till mer omfattande strategiska och legala åtgärder.

Vår interimtjänst passar organisationer som har behov av HR-kompetens och genomförandekraft på kort och lång sikt, men som av olika anledningar inte vill anställa en person. Tillfälliga extra ”händer och fötter” som ser till att du och ditt team är hållbara.

Vikten av att snabbt leverera gör att både jag som konsult och min kund är måna om att snarast möjligt komma igång. Startsträckan blir därför både kort och effektiv.

Susanne A, interim HR-konsult, Stardust Friends

Operativ och strategisk HR-interim

Våra HR-konsulter har stor erfarenhet av både operativa och strategiska insatser och bidrar redan från första dagen. Tack vare vårt vassa konsultnätverk kan vi leverera interimslösningar inom tjänster som:

 • HR-direktör
 • HR-chef
 • Head of people
 • HR business partner (HR BP)
 • Rekryterare
 • In-house search

Vanliga frågor (FAQ) om interim-HR

Hur funkar det med en interim HR-konsult?

Det kan börja med att någon ska på föräldraledighet, ni har en tillfällig “arbetstopp”, en person slutar, ni tror ni har ett behov att bli bättre på HR eller att ni behöver en specifik kompetens eller erfarenhet. Det är även vanligt att använda sig av en interimlösning om ni ska driva en större förändringar eller projekt. Det kanske inte kräver någon som är där 100% eller under en längre tid.

Oavsett anledning så vägleder vi er i beslutet och ibland kommer vi fram till att det inte ens behövs ytterligare resurser. Eller åtminstone inte i den utsträckning ni själva trott.

En interim HR-konsult kan hjälpa er med allt från enskilda rådgivande telefonsamtal till en tf HR direktörs-roll.  Konsulten kan agera extra händer och fötter eller sitta i ledningsgruppen. Ni kanske bara behöver ha någon som är inne 5–10 timmar i månaden som ni gör avrop på? Eller så vill ni ha någon som under 1–2 månader kan hjälpa er med lönekartläggning, förhandlingar eller policys.

I vårt nätverk hittar ni de flesta typer av kompetenser och arbetsviljor.

Vilka områden kan era konsulter hjälpa oss med?

Våra konsulter har erfarenhet av bland annat:

 • Arbetsrätt
 • Omstrukturering och nedskärningar
 • Out-placement
 • Rekrytering
 • Assessment
 • HR-strategi
 • Ledarskap
 • Kultur
Vad kostar det att ha en interim HR-konsult?

Ett timpris på en HR konsult kan variera beroende på till exempel komplexitet, längd och omfattning på uppdrag samt  kompetens- och erfarenhetskrav.

Vi brukar säga att om du budgeterar för mellan 1 200–1 800 kr i timmen för en motsvarande HR-chef med bred kompetens ska det inte komma några kostnadsöverraskningar.

En del kunder väljer att enbart ha våra konsulter inne på 20–60%. Trots det kan den output som skapas likställas med mycket mer – en stor fördel av att arbete med oerhört erfarna och kompetenta konsulter.

Som interimkonsult är just min kompetens efterfrågad under en begränsad tid med ett tydligt uppdrag. Det gör att jag vill lägga 100% hela vägen och kan tillföra ny energi till organisationen. Det ger utveckling för både kunden och mig själv.

Mia F, interim HR-konsult, Stardust Friends

Hur går det till att anlita en HR-konsult?

Ni börjar med att kontakta oss (Daniel). Ni behöver inte känna till de exakta förutsättningarna eller ha en färdig kravprofil. Vårat första samtalet blir tillräckligt utforskande och informativt för att vi omgående kan börja leta aktuella kandidater. Vi går även här igenom de viktigaste delarna gällande generella avtalsvillkor och uppskattat prisspann.

Efter en dag eller två kan ni ha en eller två konsultprofiler på mail som ni bestämmer om ni vill träffa för intervju.

Efter intervju bestämmer ni er om ni vill gå vidare. Vi går då igenom de sista detaljerna i avtalen för signering. 

Från första samtal kan ni ha en konsult på plats inom bara 2–6 dagar om det är så att ni har ett akut behov. 

Vi hjälper dig här och nu

Kontakta oss så berättar vi hur vi kan hjälpa dig genom en interimlösning:
Daniel Aglöv, +46 702 754 710, daniel.aglov@stardustconsulting.se eller via formuläret nedan:

 

Är du konsult och vill vara en del av vårt konsultnätverk, läs mer här.

Som interimkonsult inom HR har jag en bred erfarenhet från olika företagskulturer och perspektiv. Det gör att jag snabbt får överblick över en organisations verksamhetsbehov och direkt kan addera värde för att förverkliga företagsmål utifrån ett people-perspektiv.

Jeanette H, interim HR-konsult, Stardust Friends

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 2 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest