Hur kan vi hjälpa till?

Håll engagemanget uppe i era team

Aldrig tidigare har vi suttit inför en situation där distansarbete och jobba-från-hemmet rullats ut i en så pass stor skala.

Att jobba hemifrån kan vara riktigt skönt. Du slipper bilkön eller en stressad kollektivtrafik. Du får i lugn och ro gjort nästan allt du har tänkt under en dag. Men trots att vi gör vårt allra bästa så riskerar både produktivitet och engagemang att sina efter några dagar.

Som tur är finns det metoder och verktyg för att motverka ett mindre produktivt beteende och minskat engagemang i dessa fall.

Det viktigaste verktyget är troligtvis det som vissa av oss redan har, det goda ledarskapet. Google hjälpte oss nyligen genom sin data att fastslå vilka 10 beteenden deras mest framgångsrika ledare har.

Det här verktyget kommer sättas på sin spets dessa tider.

Bortsett från det goda ledarskapet samt alla vedertagna digitala verktyg finns det både metodik och mindre verktyg för att maximera samarbete och engagemang i team både online och IRL.

Några enkla och effektiva rekommendationer är:

  • Sätt gemensamma ”spelregler” för hur er nya form av distansarbete ska genomföras. Alla ska känna sig sitt ansvar och vara engagerade i er samarbetsform.
  • Fokusera på rätt output i ert samarbete. Tydlighet, transparent och mål-översättning behöver bli ännu vassare.
  • Vad samlas vårt team kring nu? Se till att håll meningsfullheten uppe i ert arbete trots osäkerhet.
  • Be om hjälp! Det är en unik och udda situation för oss alla. Vår kollektiva förmåga är starkare än individens.

Vi har lång och gedigen erfarenhet inom dessa frågor så tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om hur du bäst går tillväga.

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest