Hur kan vi hjälpa till?

What gets measured gets done – not

2015-02-24

Häromdagen talade jag på ett frukostseminarie tillsammans med Anders Johrén från Nyckeltalsinstitutet. Anders lyfte fram en intressant frågeställning: är det faktiskt sant att ”what gets measured gets done?”

Anders kollega, professor Bino Catasus, har lagt två års forskningstid på att ta reda på saken. Han upptäckte att det inte alls är sant, det är snarare en relativt svag koppling mellan att man mäter något och att det händer något. När man tänker efter inser man att vi faktiskt mäter massor av saker i våra företag där det inte händer något.

Så hur får man något att hända då? Professor Catasus kunde dra slutsatsen att det vi PRATAR om blir gjort. Men bara OM vi mäter det.
Man kan tycka att det är en liten förändring, men för oss som jobbar med att utveckla organisationers Talent Management innebär det att det inte räcker att hitta på några listiga nyckeltal för att följa utvecklingen. Vi måste också se till att Talent Management ständigt finns på högsta ledningens agenda, och att det pratas om det.

”What we talk about gets done. If we measure it”, en ny sanning i 2015.

Fortsätt läsa:

None found

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 2 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest