Hur kan vi hjälpa till?
åldersdiskriminera

VARFÖR är det fortfarande OK att åldersdiskriminera?

av Henrik Martin

2019-12-03

Jag anser Sverige vara en av de mest åldersdiskriminerande länderna i världen. Vänner som söker jobb gör det med argumentet ”det är bäst att jag gör det nu innan jag fyller 50”, och med förvånansvärt dåligt självförtroende. (Det finns en gammal Hasse å Tage sång som rimmar ”vid trettiotre, är man passé”. Om du är trettiotre har du förmodligen inte hört den 🙂

Hur har det blivit så? Och hur kommer det sig att ålder är ett av de få områden där man får stämpla folk hur som helst? Om någon i 2019 skulle säga ”ja, hon är inte så bra, men du vet, hon är ju en tjej” så skulle man åka på en propp. Eller säga att ”honom kan du inte lita på, han är ju rullstolsbunden”.

Men det är fritt fram att säga ”ja, hon är ju jobbig, men så är hon ju en millennial”. Eller ”äsch, de där i koncernledningen hänger inte med, de är ju bara ett gäng gubbar.”

Jag tycker att vi här och nu bestämmer oss för att vi slutar sätta nedvärderande etiketter på folk, även vad det gäller ålder: hänger du på?

Så får vi ett inkluderande samhälle där människor är människor på sina egna premisser och utan exkluderande etikettering.

Förresten så finns redan alldeles för få talanger på talangmarknaden, så vi måste ta hand om alla talanger vi har. Alldeles oavsett hur gamla de är.

Läs mer om Stardust Consulting och våra tjänster här!

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest