Hur kan vi hjälpa till?

Var finns nästa generations ledare?

av Henrik Martin

2011-12-05

Nu har den vilda jakten på talanger och blivande chefer börjat i de svenska företagen. Kanske är det också därför allt fler får upp ögonen för behovet av Talent Management strategier.

De två senaste veckorna känner jag till minst fem Talent Management seminarier bara i Stockholm som behandlar ämnet. StardustConsulting har medverkat på två av dem. Och fler är på g.

En undersökning gjord i 27 västländer visar att Sverige är det land som har lägst andel chefer under 40 år. Mindre än 15 % (källa Svenskt Näringsliv, november 2011). Lägg till att i år är första året som inflödet på arbetsmarknaden är lägre än utflödet av blivande pensionärer. Nu börjar fler än 100 000 fyrtiotalister att gå i pension och de företag som inte planerat för successionsplanering och kunskapsöverföring går en tung framtid till mötes. Och inte blir det bättre av att företagen generellt sett är urusla på att bättre utnyttja de utrikes födda och invandrade till Sverige.

Det tar ungefär 3–5 år att utveckla en bra mellanchef. Har ditt företag koll på vilka som är nästa generations ledare?  Finns de internt? Eller externt? Och är ni säkra på att de vill jobba hos just er?

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest