Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Vad gör Corona med tilliten?

Lästid cirka 1 minut
Missa inte!

Teamutveckling – så utvecklar du effektiva team

Ladda ner vår populära guide kostnadsfritt genom att ange din e-postadress här.

På kinesiska består ordet ”kris” av två tecken: det ena står för fara och det andra står för möjlighet. Värt att tänka på nu när corona-skräcken har lagt sig som en våt filt över Sverige.

Men det är i kristider som vårt ledarskap testas. I krissituationer är det lätt att falla tillbaka på ett kontrollerande Napoleon-ledarskap. I en akut situation är det ofta välbehövligt, men det är oerhört viktigt att man förstår konsekvenserna av det agerandet. Framförallt i organisationer som under normala omständigheter baseras på tillit och självledarskap

Jag förstår att man som ledare ställer in konferenser och möten. Men många går för långt i att kontrollera ALLT i samband Corona. Vissa bolag har t.om  ställt krav på hur man hälsar på varandra! Men göta petter, ska vi inte lita på våra medarbetare istället och se dem som vuxna människor även nu? Ge dem rätt information, uppmuntra dem att tänka efter, och låta dem fatta egna, kloka beslut. 

När allt har blåst över kommer man annars stå där med en ledsen och tilltufsad medarbetarskara som funderar på om den här arbetsplatsen verkligen är rätt plats för den fortsatta karriären. 

Det är sannerligen både en fara och en möjlighet. 

Hur kan vi hjälpa till?

Behöver din organisation hjälp med teamutveckling?

Vi på Stardust hjälper er skapa vinnande team och få dem på plats, i ledningsgrupper eller andra delar av organisationen.

Läs mer om vårt erbjudande kring teamutveckling och boka kostnadsfri rådgivning.

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

”Våra gamla typer av organisationer, det vi på Stardust kallar Napoleonorganisationer, har spelat ut sin roll.”