Hur kan vi hjälpa till?

Vad gör Corona med tilliten?

av Henrik Martin

2020-03-10

På kinesiska består ordet ”kris” av två tecken: det ena står för fara och det andra står för möjlighet. Värt att tänka på nu när corona-skräcken har lagt sig som en våt filt över Sverige.

Men det är i kristider som vårt ledarskap testas. I krissituationer är det lätt att falla tillbaka på ett kontrollerande Napoleon-ledarskap. I en akut situation är det ofta välbehövligt, men det är oerhört viktigt att man förstår konsekvenserna av det agerandet. Framförallt i organisationer som under normala omständigheter baseras på tillit och självledarskap

Jag förstår att man som ledare ställer in konferenser och möten. Men många går för långt i att kontrollera ALLT i samband Corona. Vissa bolag har t.om  ställt krav på hur man hälsar på varandra! Men göta petter, ska vi inte lita på våra medarbetare istället och se dem som vuxna människor även nu? Ge dem rätt information, uppmuntra dem att tänka efter, och låta dem fatta egna, kloka beslut. 

Vi på Stardust har satt ihop de tjänster och erfarenheter som vi tror kan göra bäst nytta för din organisation, din ledningsgrupp samt dina team och medarbetare under det rådande läget.

När allt har blåst över kommer man annars stå där med en ledsen och tilltufsad medarbetarskara som funderar på om den här arbetsplatsen verkligen är rätt plats för den fortsatta karriären. 

Det är sannerligen både en fara och en möjlighet. 

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest