Hur kan vi hjälpa till?
nya generationen

Tre punkterade myter om den nya generationen

av Henrik Martin

2016-06-21

Hur skall vi anpassa vår organisation till den nya generationen?

Det är ett mycket vanligt samtalsämne vi som Talent Management konsulter har med våra kunder. Dialogen är ofta förknippad med en viss uppgivenhet, och farhågorna baseras ofta på ”sanningar” om den nya generationens krav på sina arbetsplatser.

Jag är personligen övertygad om att den nya generationen har andra värderingar än vad vi hade som unga. Men ny forskning visar att de trots det inte letar efter något särskilt annorlunda på sin arbetsplats än vad vi i andra generationer gör.

Gallups senaste studie om Millennials, förvisso USA-baserad, visar just detta, och skjuter hål på ett antal etablerade myter:

1) Pengar är inte så viktigt för Millennials

 Frågan om lön platsar visserligen inte på topp-5 listan över vad som är viktigast när en Millennial söker jobb (vilket den förresten inte heller gör för övriga generationer), men hälften av de som svarade i studien skulle byta jobb om de erbjuds en löneökning på 20% eller mindre

2) Millennials måste ha kul på jobbet

Endast 20% ansåg att ”ha kul på jobbet” var mycket viktigt när de sökte jobb (60% tyckte att utveckling var mycket viktigt). Så rutschkanor, after work och pingisbord i all ära, men det är inte det som är avgörande

3) Millennials har ett högre engagemang än andra generationer

Det borde förmodligen finnas en högre dos av ungdomlig entusiasm i den nya generationen, men dessvärre är de den generation som är mest oengagerad av alla. Hela 71% är oengagerade på sin nuvarande arbetsplats. Men det kanske säger mer om våra organisationer än om Millennials…

Ett utdrag av studien går att läsa på HBR

Slutsatsen blir att frågan alla organisationer borde ställa sig inte handlar om Millennials, utan: hur kan vi anpassa oss så att alla generationer vill vara här?

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest