Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Tjäna pengar på kultur

Lästid cirka 1 minut

Visste du att en stor del av ditt företags lönsamhet går att härleda till er företagskultur?

Vi på Stardust får allt fler uppdrag att hjälpa våra kunder med att utveckla deras företagskultur. Oftast är det tjänsteföretag som inser att deras leverans så gott som uteslutande består av deras anställda. De inser också att de flesta besluten varje dag tas längst ut i organisationen och inte på huvudkontoret. Hur skall alla anställda veta vilka beslut som är acceptabla? Och vilka som inte är det?

Dessvärre tycker en del att företagskultur är flummigt. Det är det inte. Det är i högsta grad påtagligt och mätbart. En bra företagskultur visar sig både i form av högre intäkter och lägre kostnader. Förra året publicerade Harvardprofessorn James Heskett en bok i ämnet, The Culture Cycle, där han påvisade att 50% av skillnaden i lönsamhet kan hänföras till företagskulturen: är du intresserad av företagskultur, missa inte den här intervjun med Prof. Heskett.

Och lycka till med utvecklingen av din företagskultur.

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

”Endast organisationer där anställda kan briljera kommer att vara framgångsrika i en ständigt föränderlig värld. Vårt uppdrag är att göra detta möjligt, nu och för framtiden.”