Hur kan vi hjälpa till?

Tjäna pengar på kultur

av Henrik Martin

2012-08-31

Visste du att en stor del av ditt företags lönsamhet går att härleda till er företagskultur?

Vi på Stardust får allt fler uppdrag att hjälpa våra kunder med att utveckla deras företagskultur. Oftast är det tjänsteföretag som inser att deras leverans så gott som uteslutande består av deras anställda. De inser också att de flesta besluten varje dag tas längst ut i organisationen och inte på huvudkontoret. Hur skall alla anställda veta vilka beslut som är acceptabla? Och vilka som inte är det?

Dessvärre tycker en del att företagskultur är flummigt. Det är det inte. Det är i högsta grad påtagligt och mätbart. En bra företagskultur visar sig både i form av högre intäkter och lägre kostnader. Förra året publicerade Harvardprofessorn James Heskett en bok i ämnet, The Culture Cycle, där han påvisade att 50% av skillnaden i lönsamhet kan hänföras till företagskulturen: är du intresserad av företagskultur, missa inte den här intervjun med Prof. Heskett.

Och lycka till med utvecklingen av din företagskultur.

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest