Hur kan vi hjälpa till?
Talent Management

Talent Management-strategin är den andra sidan av affärsplanen

av Charlotta Wikström

2016-08-30

Nu är vi många som kommer tillbaka från en lång och härlig semester fulla av energi och med höga ambitioner att ”ta tag i saker”, tex företagets Talent Management, Här får du några enkla kom-i-gång-tips:

  1. Se på er TM-strategi som andra sidan av affärsplanen. Affärsplanen talar om vad företaget ska ägna sig åt, mål och strategier, ja, hur man ska tjäna pengar helt enkelt. Generellt sett är de flesta företag mycket bra på att ta fram konkurrenskraftiga strategier.
  2. TM-strategin talar om vem eller vilka som ska göra jobbet, dvs hur man ska säkra genomförandet av planen. Skillnaden mellan framgångrika och mindre framgångsrika företag ligger alltid i förmågan att genomföra. Och där brister det ofta. Börja med att svara på följande tre frågor:
  • Utifrån företagets affärsidé och mål – vilken kompetens krävs på kort och lång sikt för att vi ska nå våra mål. På vilket sätt bidrar den definierade kompetensen till den affärsmässiga framgången?
  • Hur ser gapet ut i vårt företag? Vilka har/har inte rätt kompetens?
  • Hur kan vi fylla gapet? Vilka är de prioriterade insatserna vi behöver göra? Rekrytera från nya målgrupper? Kompetensutveckla? identifiera talanger? utveckla företagskulturen? Eller utveckla ett nytt ledarskap och medarbetarskap?

Kan ni svara på frågorna? Om inte hör av er så hjälper vi gärna till. Ett tips är att starta hösten med en workshop ihop med företagsledningen där ni enas om de stora dragen. Lycka till!

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest