Hur kan vi hjälpa till?

Talent Management enligt Handels

av Henrik Martin

2014-05-14

Häromveckan var jag på ett seminarium på Handelshögskolan. Tre av deras forskare ägnar tre år åt att forska på ämnet Talent Management, ett initiativ vi självklart påhejar och givetvis deltar i.

Efter en första kartläggning presenterade de sin syn, och här kommer mina viktigaste lärdomar från deras presentation:

  • Det är svårt att forska på Talent Management eftersom det finns flera olika definitioner. En del ser det som att bygga talangpooler på företaget, medan andra (som vi) anser att det täcker alla initiativ som stödjer att attrahera, utveckla och behålla rätt medarbetare.
  • Talent Management är något svenska organisationer verkligen jobbar med och har på agendan
  • De flesta svenska organisationer fokuserar inte enbart på topptalanger, utan anser att ”alla har talang”
  • Definitionen av talang varierar i stor grad bland företagen.
  • Forskning visar att ”best practice” inte fungerar. D.v.s. försök inte att kopiera andras Talent Management ansatser, designa dem utifrån just dina behov (”best fit”) och förstå att de utgör ett holistiskt system.
  • ”At its heart, TM is simply a matter of anticipating the need for human capital and setting out a plan to meet it” (Cappelli 2008)

Vi på Stardust Consulting håller med, hejar på, och ser fram emot vad den fortsatta forskningen kommer att visa. Vi lär få anledning till att återkomma till ämnet!

Fortsätt läsa:

None found

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest