Hur kan vi hjälpa till?

Talent Management är styrelsens viktigaste fråga

av Henrik Martin

2013-05-29

Ibland kan det kännas som om din födelsedag kommer någon dag för tidigt.

Så kändes det för mig igår, när jag läste om att Harvard och Heidrick & Struggles har intervjuat 1 000 styrelsemedlemmar över hela världen om vad de ser som sina viktigaste utmaningar. Allra högst upp på listan  (före saker som t.ex. ”konkurrens”, ”finansiering”, ”innovation” och ”ny teknik”) kom Talent Management.

Som konsult inom området kan man ju inte bli annat än lycklig. Vi argumenterar dagligen för att Talent Management kommer bli svenska företags största utmaning, om det inte redan är det. Din organisations framgång beror numera helt och hållet på hur väl du lyckas attrahera, utveckla och behålla rätt medarbetare.

Men det jag läste igår är faktiskt i linje med mina egna erfarenheter: Talent Management frågorna drivs i regel av HR, men det finns ofta ett förvånansvärt stort intresse från styrelsenivån. Nästa steg blir att svenska styrelser faktiskt ställer krav på robusta talangstrategier och följer upp dem regelbundet. Och att hela ledningen tar ett gemensamt ansvar för sitt talangarbete, med entusiastiskt stöd av HR. Det ser jag fram emot.

Läs studien här!

Fortsätt läsa:

None found

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest