Hur kan vi hjälpa till?

Stardust söker mångfaldsprojekt

2011-09-23

Vi i Sverige står inför en enorm utmaning. Och då menar jag inte Greklandskrisen, utan vad som händer när konjunkturen väl går upp igen.

Oavsett när så sker kommer vi nämligen sakna arbetskraft. Fler än 1,6 miljoner människor kommer försvinna från arbetsmarknaden fram till år 2025, och det finns helt enkelt inte tillräckligt många att ersätta dem med. Om vi dessutom vill ha tillväxt …

En självklar lösning är att få till en fungerande arbetskraftsinvandring, såsom skedde efter andra världskriget. Problemet är bara att den inte alls fungerar idag.  Tvärtom, så är arbetsmarknaden oerhört diskriminerande. Vilket är märkligt, eftersom alla studier pekar på att mångfald är direkt lönsamt.

Fler än 200 000 utländskt födda är registrerade hos arbetsförmedlingen idag (enligt en artikel i dagens Dagens Nyheter). Många av dem är välutbildade. Historierna är otaliga om hur svårt det är att få jobb med ett utländskt-klingande namn eller med ett ”annorlunda” foto på sin CV. Så här får det bara inte fortsätta.

Vi på Stardust Consulting vill inte lämna allt i händerna på Erik Ullenhag, utan vill också göra någonting åt det här. Nu.

Vi letar därför efter idéer, projekt, eller initiativ där vi och våra konsulter kan bidra. Vi är bra på strategi, struktur och entreprenörsskap. Och vi känner passionerat för att lösa Sveriges största Talent Management problem. Känner du till något där vi kan bidra? Hör av dig!

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 2 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest