Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Så lyckas årets chef med sitt Talent Management – våga vara konsekvent

Lästid cirka 2 minuter

Den viktigaste framgångsfaktorn för att lyckas med sitt Talent Management är att våga ta konsekvenserna av den strategi man beslutat sig för. Även om det är obekvämt.

Detta råd fick vi av Erik Ringertz, VD för oerhört framgångsrika Netlight Consulting  för någon vecka sedan  när han inspirerade oss och våra kunder.

Netlight Consulting är ett företag som identifierar sig utifrån vilka man är, inte utifrån vad man gör. Hela företagets koncept vilar på 3 grundpelare, eller kalla det för värderingar; Competence, Creativity och Business Sense. Det är utifrån dessa grundpelare man rekryterar nya medarbetare, utvärderar de befintliga, skapar nivåer för ersättning m.m. Enkelt och väldigt tydligt.

Netlight Consulting har ett tiotal egna Headhunters, Talent Managers som på heltid dammsuger marknaden efter de bästa talangerna. De talanger som är bäst för just dem vill säga. Här är nätverksrekrytering huvudstrategin. ”it takes one to know one”. Man är också noggrann med att säkerställa att de 95 % som inte erbjuds anställning ändå får ett positivt intryck av företaget och kan bli goda ambassadörer.

Erik gav också en känga till de s.k. talangnätverken. Talang är ett relativt begrepp och att klumpa ihop talanger i nätverk är fullkomligt meningslöst.

Och slutligen: ”om du inte känner äkta kärlek för varje person du rekryterar funkar det inte”! Snacka om förståelse för vad Talent Management handlar om. Talent Management är ett strukturerat och konsekvent ”peoples game” som skapar affärsvärde.

Det räcker att titta på Maratongasellen(DI) Netlights siffror för att förstå att det stämmer.

Och by the way: Igår blev Erik utsedd till ÅRETS LEDARE av tidningen CHEF. Knappast en tillfällighet.

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

”Endast organisationer där anställda kan briljera kommer att vara framgångsrika i en ständigt föränderlig värld. Vårt uppdrag är att göra detta möjligt, nu och för framtiden.”