Hur kan vi hjälpa till?

Så lyckas årets chef med sitt Talent Management – våga vara konsekvent

av Henrik Martin

2014-03-13

Den viktigaste framgångsfaktorn för att lyckas med sitt Talent Management är att våga ta konsekvenserna av den strategi man beslutat sig för. Även om det är obekvämt.

Detta råd fick vi av Erik Ringertz, VD för oerhört framgångsrika Netlight Consulting  för någon vecka sedan  när han inspirerade oss och våra kunder.

Netlight Consulting är ett företag som identifierar sig utifrån vilka man är, inte utifrån vad man gör. Hela företagets koncept vilar på 3 grundpelare, eller kalla det för värderingar; Competence, Creativity och Business Sense. Det är utifrån dessa grundpelare man rekryterar nya medarbetare, utvärderar de befintliga, skapar nivåer för ersättning m.m. Enkelt och väldigt tydligt.

Netlight Consulting har ett tiotal egna Headhunters, Talent Managers som på heltid dammsuger marknaden efter de bästa talangerna. De talanger som är bäst för just dem vill säga. Här är nätverksrekrytering huvudstrategin. ”it takes one to know one”. Man är också noggrann med att säkerställa att de 95 % som inte erbjuds anställning ändå får ett positivt intryck av företaget och kan bli goda ambassadörer.

Erik gav också en känga till de s.k. talangnätverken. Talang är ett relativt begrepp och att klumpa ihop talanger i nätverk är fullkomligt meningslöst.

Och slutligen: ”om du inte känner äkta kärlek för varje person du rekryterar funkar det inte”! Snacka om förståelse för vad Talent Management handlar om. Talent Management är ett strukturerat och konsekvent ”peoples game” som skapar affärsvärde.

Det räcker att titta på Maratongasellen(DI) Netlights siffror för att förstå att det stämmer.

Och by the way: Igår blev Erik utsedd till ÅRETS LEDARE av tidningen CHEF. Knappast en tillfällighet.

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest