Hur kan vi hjälpa till?
rekrytera

Och hur lätt är det att söka jobb hos ditt företag?

av Charlotta Wikström

2015-03-19

”Om inte jobbet är ett klick bort skippar unga att söka”. Citatet är hämtat ur en nyligen publicerad artikel i DI (17 mars 2015).

Många unga talanger upplever att det är enklare att boka en jordenrunt biljett än att registrera sin cv på en karriärsite. När de förväntar sig relevant och engagerande information som levandegör företagets kultur och ”purpose” – varför finns företaget till och hur bidrar det till samhällets utveckling – möts de istället av långrandig information som snarare påminner om en akademisk uppsats. Flosklerna haglar. Vilka företag söker inte öppna, drivna och entreprenöriella medarbetare som vill utvecklas? Och vilka företag erbjuder inte erbjuder en kultur med högt i tak, stimulerande arbetsuppgifter och fantastiska utvecklingsmöjligheter?

Dagens unga talanger är digitala, aktiva och vana vid enkla och snabba lösningar och de utgör generationen som driver hela internetutvecklingen, ochde är våra potentiella medarbetare.

Därför krävs nya grepp för att bygga en attraktiv rekryteringsajt. Här kommer tio tips;

  1. Presentera relevant information och inte floskler. Lägg ner mycket energi på att förklara varför företaget finns till, vilken nytta det skapar och hur visionen ser ut.
  2. Gör en lättsam sajt som har lite text men mycket ljud och bild. Gör den lustfylld
  3. Använd all modern teknik som står till buds och integrera spännande lösningar för att underlätta själva sökprocessen; att lägga in cv, komma i kontakt, se hur processen avancerar m.m.
  4. Säkerställ att ni skapar en dialog och interaktivitet på sajten
  5. Använd levande exempel d.v.s. medarbetarna själva.
  6. Säg ingenting och lova ingenting som ni inte kan hålla. Säger ni utvecklingsmöjligheter – var konkret, visa på exempel
  7. Se till att det är lätt att få kontakt med företaget.
  8. Ha med några ”testa dig själv” frågor som ett första steg i kulturmatchningen.
  9. Se sajten som en del i övrig kommunikationsmix
  10. Sätt mål för hur rekryteringssajten fungerar för att attrahera rätt sökande. Mät resultaten och utveckla sajten kontinuerligt

Vilka är era största utmaningar?

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest