Hur kan vi hjälpa till?
Kulturella skillnader

Konsten att brygga över skillnader

av Henrik Martin

2013-11-12

”DDI:s Global Leadership Forecast” har publicerat en rapport där man frågat tiotusentals ledare om deras behov av och åsikter kring ledarskap.

I rapporten fann man att ledare i generation Y kräver mer coaching, något som den äldre generationen egentligen är de perfekta kandidaterna för att leverera. Deras erfarenheter av ledarskap är precis vad den yngre generationen vill lära sig och ta del av. Så frågan handlar inte om att generation Y är alltför självupptagna och bekräftelsetörstande, eller att äldre generationer inte vill coacha de yngre.

Vad forskningen avslöjar är att den verkliga frågan handlar om att majoriteten av ledarna (3 av 5) inte vet hur man coachar och därmed inte kan föra över kunskaper och erfarenheter effektivt.

Detta får som följd att den yngre generationen inte lär av den äldre och tvärtom. Om vi tillbringade mer tid åt att vara ledare och bättre coacher, skulle vi kunna lägga våra olikheter åt sidan, se generationsskillnaderna som en tillgång och få mer arbete gjort. Enligt undersökningen är det följande fem förmågor som framtidens ledare behöver utveckla för att vara konkurrenskraftiga.

  1. Driva förändring
  2. Identifiera och utveckla talanger
  3. Främja innovation
  4. Coacha och utveckla andra
  5. Verkställa organisationsstrategin

Läs hela rapporten här!

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest