Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Konsten att brygga över skillnader

Lästid cirka 1 minut
Kulturella skillnader

”DDI:s Global Leadership Forecast” har publicerat en rapport där man frågat tiotusentals ledare om deras behov av och åsikter kring ledarskap.

I rapporten fann man att ledare i generation Y kräver mer coaching, något som den äldre generationen egentligen är de perfekta kandidaterna för att leverera. Deras erfarenheter av ledarskap är precis vad den yngre generationen vill lära sig och ta del av. Så frågan handlar inte om att generation Y är alltför självupptagna och bekräftelsetörstande, eller att äldre generationer inte vill coacha de yngre.

Vad forskningen avslöjar är att den verkliga frågan handlar om att majoriteten av ledarna (3 av 5) inte vet hur man coachar och därmed inte kan föra över kunskaper och erfarenheter effektivt.

Detta får som följd att den yngre generationen inte lär av den äldre och tvärtom. Om vi tillbringade mer tid åt att vara ledare och bättre coacher, skulle vi kunna lägga våra olikheter åt sidan, se generationsskillnaderna som en tillgång och få mer arbete gjort. Enligt undersökningen är det följande fem förmågor som framtidens ledare behöver utveckla för att vara konkurrenskraftiga.

  1. Driva förändring
  2. Identifiera och utveckla talanger
  3. Främja innovation
  4. Coacha och utveckla andra
  5. Verkställa organisationsstrategin

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

”Endast organisationer där anställda kan briljera kommer att vara framgångsrika i en ständigt föränderlig värld. Vårt uppdrag är att göra detta möjligt, nu och för framtiden.”