Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Kompetensglappet håller VD vaken om natten

Lästid cirka 2 minuter

Sitter och bläddrar i den trevliga VD tidningen där jag hittar flera matnyttiga och tänkvärda artiklar.

Läser bland annat om vad det är som håller amerikanska VD:ar vakna om natten. Det ena är oro över höjda skatter eller krångliga regler. Men ännu mer oroande den allt större brist på kompetens som man upplever inte bara i USA utan även här i Sverige, bland våra kunder.

Det stora ”kompetensglappet” är nog här för att stanna tänker jag. I takt med att vi i västvärlden flyttar oss upp i värdekedjan blir det allt svårare att ”köpa” rätt kompetens på marknaden då den inte är tillräckligt skräddarsydd för det enskilda företaget. Och vad blir konsekvensen? Jo, att företagen själva måste ha långsiktiga strategier för sin egen kompetensförsörjning. Och de måste börja tänka på det NU, eller snarare i förrgår.

Orsakerna till kompetensglappet är flera.

För det första är matchningen mellan kompetens och jobbkrav dålig rent generellt. Många företag är dåliga på att verkligen analysera det framtida kompetensbehovet och vissa har inte ens en gemensam definition av vad man menar med kompetens.

För det andra finns det för få medarbetare som idag är villiga att ta på sig krävande chefsuppdrag. Dags att tänka på nya organisationsformer med andra ord.

För det tredje ser vi en tydlig trend mot att företagen skär ner sina HR-avdelningar och därmed ofta sina utbildningsbudgetar. Det tror vi är bra för kompetensutveckling handlar om så mycket mer än att gå på kurs. Jag blir fortfarande lika förvånad när man sätter likhetstecken mellan kompetensutveckling och kurs!!

För det fjärde ser man att det är allt för få som söker till kvalificerade tjänster trots hög arbetslöshet. Det kan ha flera orsaker men en tror jag är att det ofta är svårt att förstå jobbinnehåll och att de supermänniskorna man söker inte finns i verkligheten.

Den gamla devisen ”hire for attitude – train for skill” har plötsligt blivit verklighet.

Vilken kompetens behöver ditt företag på lång sikt? Och hur tar ni er dit?

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

”Endast organisationer där anställda kan briljera kommer att vara framgångsrika i en ständigt föränderlig värld. Vårt uppdrag är att göra detta möjligt, nu och för framtiden.”