Hur kan vi hjälpa till?
Promenera mera

Har du också börjat promenera mera?

av Henrik Martin

2020-04-21

Till min stora förvåning har jag plötsligt blivit en person som ”går på promenad”.

Som många andra så håller jag på att anpassa mig till att jobba hemifrån. Det fungerar ju överraskande bra, men ett område är väldigt utmanande: min telefon och min klocka undrar varför jag sitter still och pratar med en datorskärm hela dagarna. Varför har jag slutat röra på mig?

Lösningen blir då att börja gå på promenader. Jag ringer en kompis, vi tar på oss våra gubbkepsar och så bär det iväg. Det är verkligen ett ypperligt sätt att umgås på. Man resonerar om allt möjligt som till exempel ”men vem uppfann egentligen promenaden?” (Jag har svårt att tänka mig att man tog promenader på savannen. Kanske var det de gamla grekerna som uppfann promenaden, de har ju varit först med mycket?).

En annan sak jag har lagt märke till: människor promenerar väldigt olika. En del går snabbt, andra långsamt. En del pratar, andra är tysta. En del vill gå samma runda varje gång, andra vill absolut inte gå samma runda mer än en gång. Kanske kan man dela in folks promenadstilar i olika färger, skriva en bok och kalla den ”omgiven av flanörer”?

Så vad är då kopplingen mellan promenader och Talent Management/Stardust? Jo, självklart är det ett hälsoperspektiv: promenader kan bevisligen höja kreativiteten, sänka stressnivåerna, förbättra matsmältningen och ge dig bättre sömn. Låter nästan för bra för att vara sant, men det verkar funka på mig.

För att uppmuntra till vidare promenader så har vi på Stardust därför tagit fram en playlist på Spotify ”Strollin’ with Stardust”: https://bit.ly/strollinwstardust. Den är helt öppen, så lägg gärna till dina egna promenadfavoriter vettja!

Ses vi på promenaden?

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest