Hur kan vi hjälpa till?
HR

Framtidens HR – är det dags redan nu?

av Henrik Martin

2013-11-28

Häromveckan var jag på SIME-konferensen i Stockholm, med undertiteln ”The Future of HR”.  De hade fått ihop flera spännande talare, men trots det var bilden av framtidens HR i bästa fall suddig.

Det man var överens om var att HR kommer att förändras mer de nästa 10 åren än vad det har gjort på de senaste 50 åren.

Och förändring är ju kul! Själv tror jag att HR står inför en revolution. Framtidens HR-avdelningar kommer att vara små, strategiska, och leverera verktyg (IT-baserade) som stöttar snarare än hämmar morgondagens chefer i deras vardag. Allt administrativt kommer att outsourcas med självklarhet. Och allt kommer att handla om Talent Management, alltså hur man på ett strukturerat sätt hjälper organisationen att attrahera, utveckla, behålla och avveckla rätt medarbetare.
En som borde veta nåt om framtidens HR är Josh Bersin, då hans företag forskar på frågan. I ett blogginlägg berättar han bl.a. om att Talent Management nu definierar HR-funktionen, och att HR Business Partner rollen måste omformas radikalt. Läs blogginlägget genom att klicka här.

Hur ser din HR-organisation ut om fem år?

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest