Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Framtidens HR – är det dags redan nu?

Lästid cirka 1 minut
HR

Häromveckan var jag på SIME-konferensen i Stockholm, med undertiteln ”The Future of HR”.  De hade fått ihop flera spännande talare, men trots det var bilden av framtidens HR i bästa fall suddig.

Det man var överens om var att HR kommer att förändras mer de nästa 10 åren än vad det har gjort på de senaste 50 åren.

Och förändring är ju kul! Själv tror jag att HR står inför en revolution. Framtidens HR-avdelningar kommer att vara små, strategiska, och leverera verktyg (IT-baserade) som stöttar snarare än hämmar morgondagens chefer i deras vardag. Allt administrativt kommer att outsourcas med självklarhet. Och allt kommer att handla om Talent Management, alltså hur man på ett strukturerat sätt hjälper organisationen att attrahera, utveckla, behålla och avveckla rätt medarbetare.
En som borde veta nåt om framtidens HR är Josh Bersin, då hans företag forskar på frågan. I ett blogginlägg berättar han bl.a. om att Talent Management nu definierar HR-funktionen, och att HR Business Partner rollen måste omformas radikalt.

Hur ser din HR-organisation ut om fem år?

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

”Endast organisationer där anställda kan briljera kommer att vara framgångsrika i en ständigt föränderlig värld. Vårt uppdrag är att göra detta möjligt, nu och för framtiden.”