Hur kan vi hjälpa till?

Därför skall du sätta utvecklingen i centrum

av Henrik Martin

2020-01-30

Under de senaste åren har det dykt upp ett flertal undersökningar som visar på att det som medarbetare mest söker efter på en arbetsplats är utveckling (lön brukar komma på typ 5:e plats).

Nu drar Gallup sitt strå till stacken och visar inte bara att så är fallet, utan att företag som sätter utvecklingen i centrum har dubbelt så lätt att behålla medarbetare, och 11% högre lönsamhet i förhållande till de som inte gör det. 

Då är det också viktigt att förstå vad man menar med utveckling. I vissa företag sker t.ex. utveckling mer eller mindre bara i samband med befordran. Men i utvecklingsorienterade organisationer tar cheferna sitt ansvar och ser till att alla medarbetare utvecklas lagom mycket, hela tiden, genom en kontinuerlig dialog. Och de agerar själva som förebilder: om du inte själv utvecklas, hur kan du kräva det av andra?

Fundera på om ni verkligen har utveckling av medarbetare i centrum? Vad mer skulle ni kunna göra? Och hur mycket utvecklas du själv?

Läs om Gallup här: https://www.gallup.com/workplace/269405/high-performance-workplaces-differently.aspx

Här kan du läsa mer om våra tjänster!

Fortsätt läsa:

None found

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest