Hur kan vi hjälpa till?

Därför måste HR förstå IT

av Henrik Martin

2013-01-20

Kan man söka jobb på ditt företag via mobiltelefonen? Är ert HR-system mer eller mindre uppdaterat än LinkedIn?

Just nu pågår en revolution på IT-sidan som nog ingen av oss har missat. Gartner har kallat det för ”the Nexus – the Next Big Thing”. De identifierar 4 krafter som kommer helt förändra hur företag relaterar till sina kunder och sina medarbetare:

  1. Mobilt – förr i tiden byggde man sin webb och anpassade den sedan till mobilen. Idag börjar många göra tvärtom, eftersom majoriteten kopplar upp sig via smartphones nuförtiden.
  2. Big Data – i litet större organisationer finns det enorma datamängder som beskriver kunder och/eller medarbetare (tänk Facebook). Nu först börjar verktygen finnas för att kunna analysera den datan så att den blir begriplig och man kan kapitalisera på den.
  3. Sociala media – 2013 kan mycket väl bli året då antalet e-mail för första gången sjunker, då allt mer kommunikation sker över sociala media. Har ditt företag Yammer, t.ex.? Och när kommer nåt som liknar www.glassdoor.com till Sverige?
  4. Molnet – de flesta med en smartphone kopplar upp sig mot någon typ av molntjänst dagligen. Alltfler applikationer kommer ligga i molnet istället för i din dator.
    Det här ger helt nya möjligheter för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare. Nu måste man som företag lyssna på hur medarbetarna vill samverka och  hur potentiella medarbetare vill bli mottagna i rekryteringsprocessen, och sedan bygga IT-lösningar som matchar.

Och om du inte är övertygad, läs det här utmärkta blogginlägget från Jeanne Meister på Forbes: 2013 the year of Social HR

Fortsätt läsa:

None found

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest