Hur kan vi hjälpa till?
Bonusar

”Bonusar är ett förlegat koncept”

av Sofie König

2021-04-20

Bonusar till toppchefer har under pandemiåret väckt extra stor uppmärksamhet då flera storföretag ändrat sina villkor för att kunna dela ut bonusar trots sämre resultat.

Henrik Martin och Charlotta Wikström på Stardust Consulting har i dagarna varit framträdande i diskussionen som delar näringslivet.

– Bonusar är ett förlegat koncept. Enligt forskning så fungerar monetära belöningar bra endast för repetitiva uppgifter där man inte behöver använda hjärnan så mycket. Så fort du tillför monetära belöningar till en uppgift som är komplex så sjunker prestationen och man kan man se att kreativiteten hämmas. Just prestation och kreativitet känns ju väldigt viktigt i dagens koncernledningar, säger Henrik Martin.

Både Henrik Martin och Charlotta Wikström anser att systemen med bonusar är på väg att förändras.

– Det handlar om ”Följa John”. Någon måste gå först, menar Charlotta Wikström.

Lyssna på P1-morgon Är vd-bonusar föråldrade? (20 april 2021) där Henrik Martin medverkar eller läs artikeln Fler bolag väljer bort bonusar (betalvägg) i Dagens industri (19 april 2021) där Henrik Martin och Charlotta Wikström medverkar.

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest