Hur kan vi hjälpa till?
talanger

Är ”the war for talent” äntligen över?

av Henrik Martin

2014-08-22

”The war for talent” är ett begrepp som myntades av Steven Hankin på McKinsey redan 1997. Han såg framför sig hur kunskapsarbetaren var företagens viktigaste resurs, och att demografin i västvärlden skulle leda till en stor brist på talanger.

Och visst fick han rätt, även om en terrorkris och en finanskris har minskat effekten av det han förutsåg. Men nu är det dags att se upp om man driver kunskapsföretag. Alla mina kunder verkar fulla av tillförsikt och alla har storartade planer på tillväxt de närmsta åren. Det märks redan i den svenska sysselsättningsstatistiken som visar att allt fler kommer i arbete. Det märks även i omvärlden, t.ex. i USA som under sommaren nådde en punkt där samtliga 9 miljoner jobb som försvann i finanskrisen nu är återskapade.

Så vad innebär det? Jo, talanger kommer att bli en bristvara, förmodligen den viktigaste flaskhalsen för att kunna nå framgång under de närmaste åren. På riktigt.

Eller som Josh Bersin sade: ”The war for talent is over. Talent won.”

Är din organisations Talent Management konjunktursäkrad, även för en högkonjunktur?

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest