Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Är ”the war for talent” äntligen över?

Lästid cirka 1 minut
talanger

”The war for talent” är ett begrepp som myntades av Steven Hankin på McKinsey redan 1997. Han såg framför sig hur kunskapsarbetaren var företagens viktigaste resurs, och att demografin i västvärlden skulle leda till en stor brist på talanger.

Och visst fick han rätt, även om en terrorkris och en finanskris har minskat effekten av det han förutsåg. Men nu är det dags att se upp om man driver kunskapsföretag. Alla mina kunder verkar fulla av tillförsikt och alla har storartade planer på tillväxt de närmsta åren. Det märks redan i den svenska sysselsättningsstatistiken som visar att allt fler kommer i arbete. Det märks även i omvärlden, t.ex. i USA som under sommaren nådde en punkt där samtliga 9 miljoner jobb som försvann i finanskrisen nu är återskapade.

Så vad innebär det? Jo, talanger kommer att bli en bristvara, förmodligen den viktigaste flaskhalsen för att kunna nå framgång under de närmaste åren. På riktigt.

Eller som Josh Bersin sade: ”The war for talent is over. Talent won.”

Är din organisations Talent Management konjunktursäkrad, även för en högkonjunktur?

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

”Endast organisationer där anställda kan briljera kommer att vara framgångsrika i en ständigt föränderlig värld. Vårt uppdrag är att göra detta möjligt, nu och för framtiden.”