Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

Är det dags för Open Source även inom HR?

Lästid cirka 1 minut
HR
Missa inte!

Inom tech-sektorn har idén om ”open source” haft fäste länge: i Silicon Valley är det nästan en religion att dela med sig av den kod man utvecklar så att andra kan bygga vidare på den. Det klassiska exemplet är väl operativsystemet Linux som är en gemensam utvecklingsinsats av tusentals människor världen över, och som är helt gratis att ladda ned.

Det känns ju litet kontraintuitivt att ge bort de tankar och idéer man med stor möda har utvecklat, men det fungerar uppenbarligen. Om man tänker efter så är ju de blogginlägg och de böcker vi på Stardust skriver om Talent Management en typ av open source tänk? Och nu har turen kommit till HR-området i ett globalt perspektiv.

Två open source initiativ startades nyligen i HR-världen som har som avsikt att samla ”best practice” från hela världen kring olika HR-initiativ, och göra dem tillgängliga för alla. Hur man rekryterar, hur man bygger sitt arbetsgivarvarumärke, hur man säger upp folk etc.

Ett initiativ, HROS, startades av företaget HootSuite som är en stor anhängare av transparens. Ett annat, re:work, startades av Google. Det hittar du här.

Bägge initiativen är ännu i sin linda, och det är med stor spänning jag följer deras utveckling. För visst vore det fantastiskt med global kunskapsdelning även inom det här området?

Hur kan vi hjälpa till?

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

”Våra gamla typer av organisationer, det vi på Stardust kallar Napoleonorganisationer, har spelat ut sin roll.”