Hur kan vi hjälpa till?

6 av 10 företag saknar talangstrategi

av Henrik Martin

2011-11-09

Talent Management dyker allt oftare upp som begrepp i Sverige nuförtiden. Såväl antalet seminarier som antalet tidningsbilagor på ämnet under hösten talar klarspråk.

Men trots att företagen håller på att vakna till liv, så finns det fortfarande mycket kvar att göra. I en BCG-studie bland 2,000 europeiska ledare (”Creating People Advantage 2011—Time to Act: HR Certainties in Uncertain Times”) konstateras att 6 av 10 europeiska företag saknar en strategi för sitt talent management.

Och att 53% av de framgångsrika företagen har en talangstrategi på plats. Medan endast 27% av de mindre framgångsrika företagen har det.

Hur det är ställt i Sverige håller vi som bäst på att ta reda på tillsammans HR-föreningen och Personal&Ledarskap. Vill du vara med i vår undersökning som tar 5-10 minuter? Gå in på http://bit.ly/personal2011

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest