Självledarskap

Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

5 tips för att lyckas med tillfällig arbetskraft

Lästid cirka 2 minuter
arbetskraft
Missa inte!

Strategisk talent management

Ladda ner vår populära guide kostnadsfritt genom att ange din e-postadress här.

Ungefär 20 procent av arbetskraften i Sverige utgörs idag av temporära medarbetare, en siffra som alla bedömer vara växande. Men om nu arbetsplatserna kommer att bestå alltmer av tillfälliga medarbetare, hur skall man hantera dem om man vill att de skall bli bra ambassadörer på arbetsmarknaden?

1) Se till att de förstår företagskulturen

Lägg tid på att utbilda dem i din värdegrund och företagskulturen. Var tydlig med vad som funkar och vad som inte funkar på just din arbetsplats. Det kommer hjälpa dem att snabbare bli produktiva, och göra ett bättre jobb.

2) Ge dem samma verktyg som alla andra

Se till att de snabbt får tillgång till samma verktyg som alla andra, framförallt de digitala. Det spelar ingen roll om det är Slack, ert intranät eller CRM-systemet (om de behöver det), vi lever ju ändå i en transparent värld

3) Involvera dem i sociala aktiviteter

När det kommer till sociala aktiviteter, behandla dem som vilken anställd som helst. Har ditt team en After Work, bjud med dem. Har ni sommarfest, bjud med dem. Allt annat är exkluderande och skapar dålig stämning

4) Ge dem feedback – ofta

Självklart skall man sätta tydliga mål tillsammans med sina temporära medarbetare, som man sedan följer upp. Och självklart ger man både positiv och konstruktiv feedback så ofta man kan, precis som till alla andra medarbetare.

5) Håll kontakten med toppresterare efter uppdragets slut

De bästa talangerna är ofta de som har störst möjlighet att påverka hur attraktiv du är som arbetsgivare, eftersom de ofta blir tillfrågade av andra som funderar på att börja på ditt företag. Behåll kontakten, och relationen, även efter uppdraget är avslutat. Vem vet, du kanske kan du få dem att komma tillbaka?

När man tänker efter så skiljer det sig inte särskilt mycket mellan att hantera en anställd och en tillfällig medarbetare. Men så håller också den gränsen på att suddas ut. Eller som vi säger på Stardust: “det viktiga är ju inte anställningen, det viktiga är ju inställningen”.

Hur kan vi hjälpa till?

Behöver din organisation hjälp med strategisk talent management?

Med ett decenniums erfarenhet inom området kan vi på Stardust garanterat få era talangsatsningar att lyfta.

Läs mer om vårt erbjudande kring strategisk talent management och boka kostnadsfri rådgivning.

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

”Endast organisationer där anställda kan briljera kommer att vara framgångsrika i en ständigt föränderlig värld. Vårt uppdrag är att göra detta möjligt, nu och för framtiden.”