Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

4+1 kloka insikter från den nya verkligheten

Lästid cirka 2 minuter
insikter corona
Missa inte!

Talent management i framtidens organisationer

Ladda ner vår populära guide kostnadsfritt genom att ange din e-postadress här.

Vi har sedan fem veckor tillbaka lyssnat in hur bolag agerar under den nya verklighet vi lever. Syftet är att vecka för vecka både identifiera framgångsrika metoder och samtidigt lära oss av nya beteenden för framtiden. Här är 4+1 exempel på inspirerande och kloka aktiviteter från våra kunder och nätverk.

1. Kommunicera, kommunicera, kommunicera

Visa gör det dagligen, andra veckovis. I vissa fall är det CEOn som talar med hela sin organisation i andra fall teamledare. Oavsett så anser vi att det är ett av de enklaste och mest effektiva sätt att skapa trygghet och tydlighet. En typisk kommentar i våra samtal var “Även om det inte finns något nytt att kommunicera, kommunicera det”. Mycket glädjande att höra, och välgörande för positionering i trygghet/tydlighets-matrisen.

2. Gamification

Bland det mest innovativa och inspirerande var de bolag som startat enkla men engagerade tävlingar bland sina medarbetare på distans. Det var alltifrån poäng för bästa Spotifylista till mest välskrivna LinkedIn-inlägg. Bör utformas i enlighet med er kultur och medarbetares – syftet är att skapa glädje och engagemang.

3. Träna på att vara ledare

Ett återkommande konstaterande var att ledarskapet sätts på prov. Vissa bolag tar tydligt tillvara på de lärdomar och insikter det här medför. I ett pressat läge, i synnerhet, är det viktigt att ta sig tid att identifiera eget och andras agerande för att bättre utveckla det i framtiden. Mer om det i Charlottas Wikströms inlägg om 5 viktiga ledarbeteende att ta fram i svåra tider.

4. Utmana gamla sanningar

“Jag kommer inte att flyga till Oslo för ledningsmöten lika ofta i framtiden”. Ett citat från en av de pratat med. Och fler instämmer. Många av oss har fått uppleva att vi inte tappar kvalitet och effektivitet i den utsträckning vissa varit oroliga för. Eller så har vi bara varit bekväma. Den digitala transformation vi pratat om så länge tvingades på oss och de som kommer bäst ur det här är de som redan nu planerar och agerar för framtiden.

+1. Reflektion och lärande (Stardust egna slutsats)

Att investera några minuter för att ställa rätt frågor till sig själv, teamet och medarbetarna kan vara värt oerhört mycket. Både på kort och lång sikt. Många vi pratar med utövar mer eller mindre ostrukturerade reflektion (många gånger check-ins/check-outs). Lyckas man höja nivån, strukturen och insikten i individens och kollektivets beteende finns det skatter att finna.

Hur kan vi hjälpa till?

Behöver din organisation ställa om för att möta framtiden?

Att framtidssäkra din organisation för en snabbföränderlig värld kräver insikter och relevanta åtgärder. Vi på Stardust levererar analys och de skräddarsydda förflyttningar som behövs.

Läs mer om vårt erbjudande kring organisationsutveckling och framtidens organisationer och boka kostnadsfri rådgivning.

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

“Endast organisationer där anställda kan briljera kommer att vara framgångsrika i en ständigt föränderlig värld. Vårt uppdrag är att göra detta möjligt, nu och för framtiden.”