Hur kan vi hjälpa till?
trender

4 HR-trender under 2017

2017-01-31

Just nu pågår en revolution inom HR. Ibland i det tysta, ibland litet mer ljudligt. Allteftersom ledningsgrupper inser att medarbetarna faktiskt är deras viktigaste resurs, och att denna resurs ställer nya krav för att vilja bidra till en arbetsplats så ökar HR:s mandat och signifikans.

Samtidigt ifrågasätts många traditionella synsätt inom HR, och vi står inför ett mycket spännande 2017. Jag tror att vi kommer att se följande trender under året:

  1. HR tech utforskas på allvar – det händer så oerhört mycket inom HR tech. Från appar för att utveckla ledarskap som Yomento, chatbottar som samlar in team feedback som Henry, och tjänster inom employer branding som CareerEye. Och dessa är bara några av de stockholmsbaserade initiativen. Det gäller att hänga med nu!
  2. En fortsättning mot det agila utvecklingssamtalet – det årliga utvecklingssamtalet är officiellt nedmonterat. Men vi famlar fortfarande litet i hur vi skall ersätta det, i form av coachande samtal, kvartalsmål, peer-to-peer feedback. 2017 blir experimenterandets år för hur vi går från Performance Management till Performance Development
  3. Kompetens är åter i fokus, men på ett nytt sätt – vi på Stardust ser ett nyvaket intresse för kompetens hos våra kunder. Vilken kompetens har vi egentligen? Vilken borde vi ha, och hur skaffar vi den? Den stora skillnaden är att det ofta inte är yrkeskompetens man söker nuförtiden, utan beteenden som ”nyfikenhet och snabb inlärningsförmåga”. Dessutom klarar man max av att se kompetensbehoven ungefär ett år framöver, inte längre.
  4. Den nya generationen är inte så ny längre – vi har länge pratat om Generation Y och vilka nya krav de ställer på våra arbetsplatser. Men nu är det dags att byta fokus till Generation Z som börjar dyka upp litet här och där. Det skall bli spännande att se vilka krav de kommer att ställa på arbetsgivarna, och inte minst på Generation Y…

Håller du med? Ser du några andra trender för året?

Läs mer om Stardust Consulting och våra tjänster här

Fortsätt läsa:

None found

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 2 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest