Hur kan vi hjälpa till?

3 tips för att utveckla framtidens organisationer

av Henrik Martin

2015-11-24

Vi lever alla med känslan att ”det händer mycket nu”, och det är förmodligen inte enbart p.g.a. att julen närmar sig. Det händer verkligen enormt mycket i vårt samhälle, i form av digitalisering, nya generationer på arbetsmarknaden, talangbrist, flyktingkriser etc.

Det här kommer förmodligen betyda att alla organisationer kommer att behöva anpassa sig, på ett eller annat sätt. Jag tror nämligen att sättet vi organiserar oss på kommer förändras mer under de närmaste 5 åren än vad det har gjort på de senaste 30 åren.

 Så hur ser framtidens organisation ut? Ja, det vet ju faktiskt ingen. Men det är vi, tillsammans som skapar dem. Så här är tre tips för hur man kan tänka:

  1. Sätt talangerna i centrum. Med tanke på hur världen ser ut så kommer våra medarbetare vara det viktigaste vi har. Låt alla förändringar alltid utgå ifrån dem. Alltid.
  2. Se inte på din organisation som en fabrik, utan ett laboratorie. Experimentera och testa, ofta och mycket. Uppmuntra alla andra att experimentera. Gör hellre ett snabbt fel och lär dig något än att tänka för länge. Det har vi ju inte tid med nuförtiden.
  3. Börja med frågan, inte med svaret. I en osäker värld finns det inga perfekta lösningar, bara bra frågor. Alla ledare borde lösa problem genom att ständigt ha öppna dialoger: ”hittills har vi lärt oss det här, men hur vore det om…?” Det är ju som bekant ingen som sitter på hela sanningen i dagens samhälle.

 Vi går mot en riktigt spännande framtid, man kan bara hoppas att man får vara med.

 Kontakta gärna oss på Stardust Consulting om du vill veta mer om våra tjänster.

Prenumerera på våra populära guider och inlägg om Talent Management

Stardust Consulting Birger Jarlsgatan 33, 4 tr, 111 45 Stockholm
070-515 49 83 info@stardustconsulting.se

Stardust Consultings vision är att bli Sveriges mest uppskattade Talent Management-konsulter. Vi på Stardust Consulting hjälper företag och organisationer att få till ett effektivt Talent Management. Med det menar vi hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och engagerar rätt medarbetare.

Pin It on Pinterest