Självledarskap

Ladda hem vår populära guide om självledarskap.

Ladda hem

3 kännetecken på morgondagens HR-chef

Lästid cirka 2 minuter
HR
Missa inte!

Talent management i framtidens organisationer

Ladda ner vår populära guide kostnadsfritt genom att ange din e-postadress här.

Jag hade nyligen en spännande dialog med några seniora HR-direktörer. Vi diskuterade HR-skråets utveckling och vilket oerhört tryck det finns på att förändra organisationer just nu. Och vad HR skulle kunna ta för position i den stora framåtrörelse som pågår.

Sammanfattningsvis borde ju HR ha en mycket central roll att spela i framtidens organisationer. Men för att spela den rollen behöver man ha en modern HR-chef på plats. En sådan kännetecknas av tre saker:

  • Levandegör kopplingen mellan medarbetare och intäkter
    Vi pratar ofta om att ”HR måste förstå affären”. Men det räcker inte. HR måste levandegöra för alla internt hur varje medarbetare faktiskt bidrar till kundnytta och återkommande kunder,  alldeles oavsett position på företaget, och därför även bidrar till framtida intäkter.
  • Förändringsledare
    Trycket på förändring är väldigt starkt just nu, oavsett om det beror på globalisering eller digitalisering. Och eftersom det i allra högsta grad är människor som behöver förändras, ofta inom såväl kompetens, arbetsuppgifter och beteenden, så måste HR vara en expert inom förändringsledning.
  • Organisationsutvecklare
    Även sättet vi organiserar oss på förändras. Om vi nu går mot en mer snabbrörlig värld, med större grad av självledarskap, konstant feedback och fokus på medarbetarengagemang och värderingar så borde HR vara den drivande kraften i hur framtidens organisation faktiskt skall se ut.

Alla HR-chefer kanske inte kännetecknas av de här tre sakerna ännu. Men jag tror att fler snart kommer att göra det. Och det är ju inte ens säkert att de kommer att kallas för ”HR-chef”? Vad tror du?

Hur kan vi hjälpa till?

Behöver din organisation ställa om för att möta framtiden?

Att framtidssäkra din organisation för en snabbföränderlig värld kräver insikter och relevanta åtgärder. Vi på Stardust levererar analys och de skräddarsydda förflyttningar som behövs.

Läs mer om vårt erbjudande kring organisationsutveckling och framtidens organisationer och boka kostnadsfri rådgivning.

Dela inlägget

Hallå där!

Vill du ha mer kunskap direkt i din inbox och dessutom ta del av nya guider och webbinarier? Prenumerera då här!

”Våra gamla typer av organisationer, det vi på Stardust kallar Napoleonorganisationer, har spelat ut sin roll.”